Acasă Local Trei medici pediatri au murit intr-un accident rutier

Trei medici pediatri au murit intr-un accident rutier

Sectia de pediatrie a Spitalului Judetean Vilcea a ramas goala, dupa ce medicul-sef, medicul-primar si medicul de urgente-pediatrie au decedat pe loc simbata dimineata intr-un grav accident produs in apropiere de Braila. Acestia se intorceau de la cel de-al saptelea „Congres National de Pediatrie“ care s-a desfasurat la Galati, in perioada 28 septembrie – 1 octombrie. Cadrele medicale din spital cred ca disparitia celor trei este legata de un blestem, deoarece in ultimii ani inca doi medici pediatri renumiti din sectie au murit.


Aristide Rarinca, medicul -sef al Sectiei de pediatrie, Elena Tuglui, medic-primar pediatru, si Adriana Tanase, medic urgente- pediatrie, se intorceau simbata dimineata de la cea de-a saptea editie a „Congresului National de Pediatrie“. Acestia au plecat la ora 8.00 din Galati cu o masina marca Suzuki, condusa de Adriana Tanase. „Dupa aproximativ o ora de mers, la citiva kilometri de Braila, Adriana Tanase a pierdut controlul volanului din cauza vitezei si a drumului prost si a intrat cu masina in singurul pom care exista pe marginea partii carosabile. Cei trei au murit pe loc. Ma ingrozeste disparitia lor pentru ca m-au lasat cu Sectia de pediatrie goala. Uite ce mi-a mai ramas… Cererea lor pe care au depus-o inainte de a pleca la congres“, a declarat Dionisie Dubinciuc, directorul Spitalului Judetean Vilcea. Parerile cadrelor medicale din spital sint impartite cu privire la producerea accidentului. Unii medici spun ca Adriana Tanase ar fi adormit la volan, altii exclud acest lucru, deoarece accidentul s-a produs ziua, iar restul cadrelor vorbesc si de faptul ca una dintre rotile masinii ar fi explodat. „O sa lasam politia sa cerceteze cazul si sa ne spuna exact ce s-a intimplat. Din cite am inteles, se pare ca exista si un martor“, a spus Dionisie Dubinciuc.


Alti doi medici pediatri decedati in ultimii ani


Disparitia celor trei medici pune pe ginduri cadrele medicale, care sustin ca moartea lor s-ar datora unui blestem. „Nu stiu daca e vorba de un blestem, dar in ultimii ani, alti doi medici pediatri valorosi, Dragos Serafim si Dan Popescu, au murit. Acum avem alte trei goluri imense pe care nu stiu cum le vom acoperi“, a precizat Dionisie Dubinciuc. La simpozionul de la Galati au mai participat Adriana Ghenita, directoarea Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vilcea, si Dorina Constantinescu, medic. „La intoarcere, Dorina Constantinescu a vrut sa vina cu cei trei medici, dar s-a razgindit intre timp si a venit cu masina Adrianei Ghenita. Cred ca aici a fost vorba de soarta“, a afirmat directorul spitalului. Aristide Rarinca si Adriana Tanase vor fi inmormintati astazi, in municipiul Rimnicu Vilcea, iar Elena Tuglui va fi ingropata miine, in comuna Vaideeni.

Exit mobile version