Traian Basescu: „Sint perfect!“

Autori


Prezent ieri la Craiova, cu ocazia deschiderii lucrarilor manifestarii BALCINET, ce reuneste primari si oficiali din principalele orase balcanice, presedintele României, Traian Basescu, nu a pierdut ocazia sa acuze PSD ca boicoteaza intrarea tarii in UE la 1 ianuarie 2007.

„Va asigur ca PSD desfasoara o teribila campanie de esec prin scrisori si interventii la Bruxelles, cu scopul de a bloca accesul României la aderarea din 2007. Nu le pasa de interesul celor 22 de milioane de români, vor doar sa dea senzatia ca-si pot mentine pozitia de conducere. Trebuie ca PSD-ul sa-si gaseasca locul in opozitie, mai ales pentru ca au reusit sa institutionalizeze coruptia. Trebuie sa mearga total si nu partial in opozitie“, a afirmat presedintele in cadrul unei conferinte de presa. „PSD doreste sa aiba motive de atacuri la adresa puterii in eventualitatea ratarii integrarii. Ce pot sa va spun cu certitudine este ca acest lucru nu se va intimpla“, a asigurat Basescu.

Atacurile la adresa principalului partid de opozitie nu s-au oprit insa aici, continuind cu presedintele PSD, Mircea Geoana, despre care a afirmat ca „este un politician care pune interesul personal deasupra interesului national“. Totodata, Traian Basescu a tinut sa raspunda acuzatiilor facute tot de la Craiova de Geoana, cum ca presedintele a facut o „gafa diplomatica“ atunci cind a afirmat ca Marea Neagra este un „lac rusesc“. „Mircea Geoana, prin comportamentul de ministru de externe, n-a facut nimic pentru apararea intereselor României la Marea Neagra“, a spus seful statului. Intrebat daca a gresit vreodata de cind este presedinte, Basescu a replicat rizind in stilul caracteristic: „Sint perfect!“.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, nu a putut fi contactat ieri pentru un punct de vedere asupra acuzatiilor aduse de presedintele Traian Basescu. Deputatul doljean Ion Calin a precizat ca Geoana este foarte ocupat cu treburi in Senat si de aceea nu poate raspunde la telefon.


Anticipatele, o „naivitate politica“

Cu toate ca sustine trimiterea PSD in totalitate in opozitie, prin debarcarea din functii a presedintilor celor doua camere ale parlamentului, Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu, seful statului a reiterat ideea ca organizarea de alegeri anticipate este o chestiune depasita. Traian Basescu a spus ca inundatiile din ultima perioada si apropierea iernii fac aproape imposibila o campanie electorala in prezent. „Nu e inconsecventa cind spui ca nu mai este o prioritate organizarea de alegeri anticipate. Cu certitudine, daca s-ar fi demarat procedurile alegerilor anticipate, in prezent am fi fost in plina campanie electorala. In politica sint momente optime si momente ratate. S-a ratat momentul optim de desfasurare a alegerilor anticipate. Pina in aprilie 2006 nu se pune problema intrarii in campanie pentru ca tot ce se pierde e ireversibil. Momentul alegerilor anticipate e unul ratat“, a afirmat Basescu. Actualul blocaj parlamentar l-a facut pe seful statului sa priveasca oarecum nostalgic la solutia alegerilor anticipate. „Daca te trezesti dupa sapte luni si vezi blocajul din parlament zici «ce bine ar fi sa se organizeze anticipate». Asta inseamna naivitate politica, deoarece s-a ratat momentul oportun“, a concluzionat Traian Basescu.Comenteaza acum

Alte stiri

28 aprilie 2019

Alegeri anticipate in Spania

Spaniolii revin la urne duminică pentru un scrutin anticipat cu rezultat incert, în care şeful guvernului socialist – considerat favorit în sondaje – avertizează împotriva recrudescenţei extremei drepte, potrivit France Presse, ...

Sumarul ediției de sâmbătă, 1 octombrie 2005

Actualitate

» Ginecologia, o profesie potrivita pentru femei
» Cezariana, o moda?
» Desi practica sexul, taranii cunosc foarte putine despre el
» Desi practica sexul, taranii cunosc foarte putine despre el
» Evolutia principalelor fenomene demografice in semestrul I 2005 fata de semestrul I 2004, la nivelul judetului Dolj
» Directorii din preuniversitar au interzis accesul in scoli in timpul desfasurarii orelor
» Scoala din Brabova, renovata cu ajutorul Scorpionilor Rosii
» Conflict intre liderii din teritoriu ai conservatorilor
» Moda de a fi masterand
» Un barbat din Bilteni, diagnosticat cu leptospiroza
» Tentativa de suicid din cauza iubitului pierdut
» Spitalul din Tirgu Carbunesti, 113 ani de existenta
» Ramas fara penis din cauza unei prostituate
» Scurte stiri

Local

» Traian Basescu: „Sint perfect!“
» Europa unita nu poate fi conceputa fara Balcani
» Agentii SPP au facut pe grozavii cu ziaristii
» Reforma sistemului judiciar, blocata de finante
» Opt milioane de dolari, „spalati“ la Bucuresti pe filiera irakiana
» Romii din Circea au luat cu asalt Spitalul de Urgenta
» Renault facut KO de un microbuz
» Politist calafetean, trimis in judecata pentru ucidere din culpa
» Incepe anul universitar
» Grav accident de circulatie

Gorj

» Un gorjean a pus in circulatie sute de diplome false

Sport

» Somatie: a saptea victorie in campionat!
» Salih promite ca va marca
» Lung n-ar vrea sa stea pe banca
» Stinga stie ca e greu
» Oltenii vor sa nu piarda
» Atentat gorjean la invincibilitatea clujenilor
» Scurte stiri
» Razbunarea lui Razvan Lucescu
» Calificare la pas
» Noroc cu victoria din tur
» Marti vor fi aflati viitorii adversari

Opinii

» COTET, IZMANA, CACAREAZA

Top