Europa unita nu poate fi conceputa fara Balcani

Autori


Primarul Antonie Solomon a dat ieri startul celei de a VI-a editii a summit-ului BALCINET, care se desfasoara la Craiova, in perioada 30 septembrie – 2 octombrie. La intilnire participa opt tari balcanice: România, tara gazda, Albania, Bosnia Hertegovina, Serbia si Muntenegru, Bulgaria, Turcia, Grecia si Republica Macedonia.

Papageorgopoulos, presedintele de onoare al BALCINET

Edilul-sef a pus accent pe eforturile pe care tara noastra trebuie sa le faca pentru a fi primita in Uniunea Europeana. „Avem nevoie de implicarea tuturor in procesul de integrare europeana. De la Grecia, membra a UE, putem sa invatam cum sa atragem investitori straini, pentru a ne putea dezvolta din punct de vedere economic, si nu numai. Nu trebuie sa uitam ca zona Balcanilor, din care cu mindrie facem parte, are un potential deosebit care trebuie exploatat. Oricum, noi am asteptat cu interes aceasta zi, iar Craiova va fi o gazda excelenta pentru desfasurarea BALCINET“, a precizat Solomon.

La cuvint a urmat Vassilios Papageorgopoulos, presedintele de onoare al BALCINET si primarul orasului Salonic, care a sustinut probabil cele afirmate de Solomon, pronuntind la scurte intervaluri cuvinte ca: Europa, Solomon, Craiova.

Basescu a primit Cheia Cetatii Banilor

Ca semn de prietenie, primarul Salonicului i-a oferit presedintelui Basescu un mic cadou, la rindul sau, Antonie Solomon daruindu-i Cheia Cetatii Banilor.


„Respect munca oricarui primar, pentru ca putini ii cunosc realitatea. Guvernantii isi incep ziua cu analiza politicilor generale, in schimb, un primar isi incepe ziua gindindu-se la cetatenii care l-au ales si la problemele lor. Nu exista forta politica mai legata de viata de zi cu zi decit cea a primarului. El se gindeste la problemele orasului sau. Eu am descoperit ca experienta de a fi primar te apropie de oameni, este functia care umanizeaza, care face primarul sa gindeasca precum comunitatea sa. Avem probleme mari in Balcanii de vest, care influenteaza foarte mult pacea din Europa. Europa unita nu poate fi conceputa fara Balcani. Solutia de a garanta prosperitatea in zona este data de comunicarea si proiectele la nivelul comunitatii“, a declarat Traian Basescu. De asemenea, presedintele a pus accentul pe problemele care apar la nivelul oraselor cu populatie numeroasa – droguri, trafic de carne vie, retele care alimenteaza cu bani terorismul. Solutia gasita: colaborarea forurilor inalte cu organizatiile locale.

Dupa plecarea presedintelui Traian Basescu, sala de sedinte a fost parasita si de cea mai mare parte a consilierilor municipali. Printre cei care au fost prezenti s-au numarat si Radu Theodor (PD), Rodion Camataru (PD), Constantin Popeci (PD), Emil Stefirta (PSD), Mario Ovidiu Oprea (PNL), Ionut Stroe (PNL).

Desi cea mai mare parte a auditoriului plecase, programul a fost continuat cu alocutiunile sefului Sectiei coordonare preaderare din Delegatia Comisiei Europene in România, Giorgio Ficcarelli; Dusan Kernogorcevic, ambasadorul Serbiei si Muntenegrului in România, Leonida Mertiri, ambasadorul Albaniei in România, Dimitrios Karabalis, consulul general al Ambasadei Greciei si primarul municipiului Timisoara, Gheorghe Ciuhandu.

Intilnirea a fost intrerupta de invitatia primarului Solomon de a lua masa de prinz, iar la ora 15.00 au fost realizate mai multe prezentari din partea primarilor invitati. La ora 18.00, toti participantii au fost invitati la un spectacol de muzica populara desfasurat pe scena Teatrului National „Marin Sorescu“ din Craiova, iar la 20.30 s-a desfasurat receptia oficiala la unul dintre hotelurile din oras.Comenteaza acum

Alte stiri

21 mai 2019

Victorie amară pentru puştii lui Stancu

Echipa de juniori sub 19 ani a Universităţii Craiova s-a impus cu 3-2 în meciul de fotbal susţinut duminică, pe stadionul „Extensiv“, în compania formaţiei similare a clubului FC Viitorul, contând pentru manşa a doua a semifinalelor de la Liga

Sumarul ediției de sâmbătă, 1 octombrie 2005

Actualitate

» Ginecologia, o profesie potrivita pentru femei
» Cezariana, o moda?
» Desi practica sexul, taranii cunosc foarte putine despre el
» Desi practica sexul, taranii cunosc foarte putine despre el
» Evolutia principalelor fenomene demografice in semestrul I 2005 fata de semestrul I 2004, la nivelul judetului Dolj
» Directorii din preuniversitar au interzis accesul in scoli in timpul desfasurarii orelor
» Scoala din Brabova, renovata cu ajutorul Scorpionilor Rosii
» Conflict intre liderii din teritoriu ai conservatorilor
» Moda de a fi masterand
» Un barbat din Bilteni, diagnosticat cu leptospiroza
» Tentativa de suicid din cauza iubitului pierdut
» Spitalul din Tirgu Carbunesti, 113 ani de existenta
» Ramas fara penis din cauza unei prostituate
» Scurte stiri

Local

» Traian Basescu: „Sint perfect!“
» Europa unita nu poate fi conceputa fara Balcani
» Agentii SPP au facut pe grozavii cu ziaristii
» Reforma sistemului judiciar, blocata de finante
» Opt milioane de dolari, „spalati“ la Bucuresti pe filiera irakiana
» Romii din Circea au luat cu asalt Spitalul de Urgenta
» Renault facut KO de un microbuz
» Politist calafetean, trimis in judecata pentru ucidere din culpa
» Incepe anul universitar
» Grav accident de circulatie

Gorj

» Un gorjean a pus in circulatie sute de diplome false

Sport

» Somatie: a saptea victorie in campionat!
» Salih promite ca va marca
» Lung n-ar vrea sa stea pe banca
» Stinga stie ca e greu
» Oltenii vor sa nu piarda
» Atentat gorjean la invincibilitatea clujenilor
» Scurte stiri
» Razbunarea lui Razvan Lucescu
» Calificare la pas
» Noroc cu victoria din tur
» Marti vor fi aflati viitorii adversari

Opinii

» COTET, IZMANA, CACAREAZA

Top