22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljIonel Ciobotea, pe faras

Ionel Ciobotea, pe faras

Corpul de control al ministrului administratiei si internelor, Vasile Blaga, a propus comisiei de disciplina din cadrul MAI destituirea din functie a secretarului general al Prefecturii Dolj, Ionel Ciobotea. In urma sesizarilor facute de prefectul Nicolae Giugea, cinci inspectori de la MAI au luat la puricat activitatea profesionala a lui Ionel Ciobotea, intocmind la sfirsit si un raport asupra acestor verificari. La inceputul acestei saptamini, Ciobotea a fost citat la comisia de disciplina a inaltilor functionari publici din cadrul MAI, pentru a da explicatii in legatura cu rezultatul verificarilor, „sentinta“ aflindu-se inca in pronuntare. „Propunerea care s-a facut de catre corpul de control a fost aceea de destituire din functie. In consecinta, ministrul Vasile Blaga a sesizat comisia de disciplina, care urmeaza sa decida“, a afirmat Ciobotea. Acesta a amenintat ca, in cazul in care se va decide destituirea sa din functie, va apela la instanta.


Razboi cu Oana Dinca


Cu toate ca raportul corpului de control nu a fost facut public, secretarul general al prefecturii a tinut sa mentioneze citeva dintre acuzele care i se aduc. Una dintre acuzatii priveste prezenta sa la cursurile organizate de Institutul National de Administratie (INA), in perioada in care se afla in concediu medical. Alta se refera la proasta coordonare a aparatului institutiei prefecturii, care se afla in subordinea sa. In fine, alt aspect este imaginea defavorabila pe care Ciobotea a creat-o institutiei in care lucreaza, prin articolele aparute in mass-media despre persoana sa.


Ieri, secretarul general al Prefecturii Dolj a acuzat-o pe Oana Dinca, sefa de cabinet a prefectului Giugea, ca i-ar fi oprit o copie a raportului corpului de control, care trebuia sa-i parvina inainte de a se prezenta in fata comisiei de disciplina a MAI. „Este foarte grav ceea ce a spus. Ma acuza de abuz in serviciu si o sa-l dau in judecata pentru calomnie. Eu nu am primit nimic. Ma ocup doar de documentele secrete care sint trimise prefecturii. Or, acel document nu era secret si nu a ajuns la mine“, a replicat, la rindul sau, Oana Dinca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU