12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSex, alcool si tutun la Sanatoriul TBC Dobrita

Sex, alcool si tutun la Sanatoriul TBC Dobrita

• „E una acuma de vreo 19 ani, care face tot. E bine, ce sa mai povestesc?!… De preturi nu am auzit. O fi auzit altii..“, a declarat unul dintre pacientii Sanatoriului Dobrita • Daca vor alcool sau tutun, pacientii nu mai trebuie sa paraseasca spitalul si sa mearga cu masina in cel mai apropiat sat, intrucit au totul asigurat la magazinul din incinta unitatii spitalicesti • Cu toate ca se afla abia in faza de experiment, „tratamentele“ de la Sanatoriul Dobrita sint bineprimite de unii bolnavi


Pacientii de la Spitalul TBC Dobrita, Gorj, au transformat institutia intr-un adevarat cuibusor de nebunii. Si nu reuseau acest lucru fara ajutorul angajatilor spitalului, in special al conducerii sindicatelor al caror reprezentant si-a deschis un magazin, unde se vinde alcool si tutun, chiar sub nasul sefilor sanatoriului.


In ciuda faptului ca au nevoie de aer curat si beneficiaza de tratamente specifice bolii, o parte dintre bolnavi isi mai astimpara „setea“ de distractie cu cite o petrecere organizata, ca intre colegi de salon… Pentru cei mai multi, tuberculoza face casa buna cu alcoolul si tigarile, desi medicii nu le-au recomandat pacientilor lor sa consume astfel de produse. Cu toate acestea, bolnavii mai trag cite un fum sau la masea. Si pentru ca distractia sa fie completa, cei aflati sub tratamente beneficiaza deseori si de serviciile cite unei fete, care face totul, dupa pofta „pacientului“. Cit despre preturile practicate, toata lumea s-a ferit sa dea vreun raspuns.


„Sint mai bune alea tinere…“


Pacientii care beneficiaza din plin de „tratamentele“ cu alcool, tutun si sex nu au de ce sa se plinga. Viata la Sanatoriul TBC Dobrita este la fel ca la oras si, in plus, lipsita de plictis. „Avem de toate, tot ce ne trebuie. Ai nevoie de tigari, te duci aci si iei – alcool la fel. E bine ca nu mai sintem nevoiti sa coborim in sat, sa luam de la magazinele de acolo. Ce sa mai zic de femei?!… Sint mai bune alea mai tinere. E una acuma de vreo 19 ani, care face tot. E bine, ce sa mai povestesc. De preturi nu am auzit. Or fi auzit altii…“, a declarat unul dintre cei internati in Sanatoriul Dobrita. De ani de zile, Sanatoriul TBC – o „oaza“ de liniste si petreceri ferite de ochii sefilor de la Directia de Sanatate Publica Gorj – nu a primit vreo vizita care sa se lase cu urmari. Mai mult, Maria Bracaci, directoarea sanatoriului, stia ca exista un magazin in incinta unitatii, dar nu l-a vizitat, sa vada ce produse exista la comercializare. „De cind m-am mutat jos cu biroul, magazinul a ramas sus. Nu am mai intrat sa vad ce se mai intimpla pe acolo…“, a spus Maria Bracaci.


Pentru pacientii de care raspunde, toate sint bune si frumoase, cel putin in ceea ce priveste asigurarea distractiei. Ca nicaieri in România, la Sanatoriul TBC Dobrita, „tratarea“ tuberculozei se face cu alcool si tutun, iar din cind in cind se incearca eliminarea acesteia si cu cite o partida de sex, in aerul proaspat de munte.


 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS