9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDosarele vechi incep sa iasa din sertare

Dosarele vechi incep sa iasa din sertare

O data cu schimbarea conducerii Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Hunedoara, dosarele vechi au inceput sa fie solutionate. Mai multi administratori hunedoreni au intrat in vizorul organelor de urmarire penala, fiind cercetati pentru infractiuni de inselaciune cu consecinte extrem de grave, respectiv deturnari de fonduri PHARE. Politistii din cadrul IJP Hunedoara au reusit sa solutioneze 30 de dosare penale mai vechi, in care prejudiciul cauzat depaseste 13 miliarde de lei. Potrivit comandantului IJP Hunedoara, Alexandru Draghici, dosarele cele mai complexe au fost cele de natura economico-financiara, care au necesitat expertize contabile si verificari financiar-fiscale, avind in vedere sumele mari vehiculate. Astfel, anchetatorii au reusit sa finalizeze cercetarile penale in cazul unui administrator al unei societati comerciale din Deva care, prin intocmirea unor documente false, a reusit sa sustraga importante sume de bani, iar prin emiterea unor file CEC si bilete la ordin fara acoperire sa insele o societate comerciala din Tirgu Mures. Valoarea prejudiciului cauzat este de patru miliarde de lei vechi.


Intr-un alt dosar finalizat, politistii hunedoreni au reusit sa-l trimita in fata procurorilor pe un administrator din Galati care, folosindu-se de o firma fictiva, a reusit sa insele cu aproximativ sapte miliarde de lei o societate hunedoreana.


Fonduri PHARE obtinute prin fals


Administratorul unei societati comerciale din Deva este cercetat de Parchetul de pe linga Curtea de Apel Alba Iulia, dupa ce politistii din cadrul IJP Hunedoara, in urma cercetarilor, au stabilit ca pentru a obtine fonduri PHARE acesta a prezentat documente si declaratii false reprezentantilor Comunitatii Europene. „In perioada 1999-2001, a solicitat si obtinut fonduri nerambursabile in cadrul Programului PHARE pentru politici regionale si de coeziune, gestionat de ADR 5 Vest Timisoara, in valoare de 39.890 de euro. Desi destinatia acestora era realizarea unui laborator tehnologic si angajarea personalului din rindul somerilor, acesta nu a respectat destinatia fondurilor si obligatiile contractuale, sumele fiind folosite in alte scopuri“, au afirmat anchetatorii. Majoritatea dosarelor finalizate au o vechime mai mare de un an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS