8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLacas de cult pradat de hoti in plina zi

Lacas de cult pradat de hoti in plina zi

O biserica din Craiova a cazut prada celor certati cu legea si cu Dumnezeu. Hotii nu s-au bucurat de bani pentru ca au fost prinsi de politisti cu ajutorul paracliserului bisericii, Petre Arnautu. Biserica Sfintul Nicolae a mai fost pradata de hoti de citeva ori.


Paula Ionita, de 31 ani, si Victor Sanda, de 36 ani, de etnie roma, ambii din Craiova, au intrat ieri in Biserica Sfintul Nicolae de pe strada Maria Tanase si au golit cutia milei. „Eu eram impreuna cu o doamna pe banca afara cind au intrat cei doi in biserica. Dupa citeva minute am intrat dupa ei sa vad ce fac pentru ca nu mai era nimeni inauntru la ora aceea. Cind i-am intrebat daca vor ceva, barbatul mi-a raspuns: «Nu, minca-ti-as, ne inchinam si noi». Imediat am auzit zgomot de maruntis si mi-am dat seama ca sparsesera cutia milei in care se stringeau bani pentru oamenii nevoiasi din cartier. De disperare, am strigat la ei, moment in care au fugit. Eu nu am stat prea mult pe ginduri si am luat-o la goana dupa ei, strigind dupa ajutor, iar la iesire din biserica am sarit pe ei“, povesteste Petre Arnautu. Acesta a fost asa de pornit impotriva hotilor incit era sa fie calcat de masini in timp ce ii urmarea. „Dupa ce am cazut pe scari, cei doi s-au ridicat si au fugit, unul intr-o parte, altul in alta parte. Eu am fugit dupa barbat pentru ca la el erau banii, dar mi-a scapat cind am traversat strada, unde era sa fiu si calcat de masini. Eu strigam in gura mare, dar nu mi-a sarit nimeni in ajutor ca sa-l prindem. Nici taximetristii din statia de linga biserica nu au vrut sa intervina“, isi aminteste Petre Arnautu. Ghinionul hotilor a fost ca femeii i-a cazut portofelul in care tinea si actele. Actele femeii au fost predate politistilor care s-au dus la sigur si i-au „saltat“ pe cei doi. Cei 800.000 de lei furati din cutia milei au fost gasiti asupra barbatului si inapoiati bisericii. „Barbatul nu a recunoscut ca a bagat mina in cutia milei. Zicea ca eu am fugit dupa el ca sa-i iau medicamentele pe care doar le cumparase de la farmacie. Femeia care a fost cu el a recunoscut. Oricum, eu cred ca legile din tara noastra sint prea blinde pentru cei ca ei. Dupa ce au jefuit casa Domnului stau citeva luni prin puscarie si apoi o iau de la capat“, a completat Petre Arnautu.


„Ne-au furat pina si covoarele“


Biserica Sfintul Nicolae din Craiovita nu este la prima intilnire cu hotii. „Acum doi ani au spart geamul de la usa de la intrare si au furat statia de amplificare. Era sa fac un atac de cord cind am venit dimineata si am vazut plin de singe pe jos pentru ca hotii s-au taiat in geamurile sparte. Ne-a ajutat Dumnezeu si am gasit statia furata“, spune Petre Arnautu. Slujitorii Domnului nici nu isi revin bine dupa o spargere ca sint din nou calcati de hoti. Acum aproape doua saptamini, hotii au intrat noaptea in biserica si au luat aproape tot ce le-a cazut in mina. Biserica a ramas fara banii din cutiile milei, citeva cecuri si fara … covoare. „De data asta am avut noroc pentru ca nu au furat nici o icoana. Culmea nesimtirii a fost ca, dupa ce au luat ce au luat, hotii si-au facut nevoile chiar linga usile bisericii“, a completat paracliserul Petre. Preotul a pus lacate pe usile bisericii, dar tot sta cu teama ca hotii pot intra oricind sa ia obiectele de cult. Singurul lucru pe care-l pot face preotul si enoriasii este sa se roage la Dumnezeu pentru ca hotii sa le ocoleasca biserica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS