10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLa Severnav se fura ca in codru

La Severnav se fura ca in codru

Santierul naval Severnav este furat bucata cu bucata. Saptaminal, paznicii de la poarta surprind cite un angajat care incearca sa sustraga diferite obiecte. Se fura ca in codru, iar politistii care se ocupa de cazuri se pare ca nu dau de urma hotilor sau ii prind pe cei mici care fura cu plasa.


Dosarele in care stau sume mari care aduc un prejudiciu enorm santierului stau prafuite pe rafturile birourilor de politie.


„Nu este zi sa nu gasim in plasa unui navalist cite ceva ce nu ii apartine. Se fura de la un cap de ata pina la tone de fier sau inox. Pe cei care fura cu plasa ii prindem imediat, dar pe cei care fura la un alt nivel nu ii prinde nimeni“, a povestit un paznic. Numai in ultimele opt luni, din depozitul santierului au disparut 500 de valve de mari dimensiuni in valoare de peste un miliard de lei si 120 de piese de inox in valoare de 2,7 miliarde de lei.


Pagubele sint acoperite din salariile muncitorilor, care scrisnesc din dinti si tac. „Nu avem ce face daca ne opresc din bani, ne opresc si gata. Este greu sa ai un loc de munca“, s-a plins alt navalist.


Faptul ca se fura este confirmat si de ultima actiune a politistilor de frontiera din sectorul Drobeta Turnu Severin, care la sfirsitul saptaminii trecute au depistat patru persoane care sustrageau motorina din incinta santierului.


Vineri noapte, la ora 23.00, politistii de frontiera au observat in dreptul kilometrului fluvial 934,5 doua persoane care au aruncat noua recipiente in care se aflau 155 de litri de motorina. Este vorba de Marian Danut, de 38 de ani, si Adi Viorel, de 45 de ani, ambii din Turnu Severin.


Recipientele au fost umplute cu complicitatea altor doua persoane care lucrau in incinta santierului, un paznic, Nicolae Nastase, si un pompier, Sorin Viorel. „Impotriva celor patru persoane s-au intocmit acte premergatoare pentru savirsirea infractiunilor de furt calificat si abuz in serviciu“, a declarat Pera Valeriu, comisar in cadrul IJPF Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS