Acasă Local Un craiovean a facut turul tarii cu un autoturism furat

Un craiovean a facut turul tarii cu un autoturism furat

Craioveanul Gabriel Florin Costache, de 20 de ani, a furat un autoturism din Craiova, cu care s-a plimbat prin toata tara pina l-a facut praf, dupa ce a facut un accident. Distractia a durat patru luni, timp in care hotul s-a perindat prin Timisoara, Sighisoara, Sibiu, Deva si Constanta, pina a fost prins de politie. Aventura pe patru roti a inceput pe 5 aprilie. Aflindu-se pe Calea Bucuresti din Craiova, Costache a urmarit conducatorul unei masini marca Nubira, care, dupa ce a lasat masina in parcare, a intrat in incinta unei societati. Hotul a observat ca soferul a lasat pe o masa dublura cheilor de la masina si, profitind de neatentia celor din incapere, le-a sustras. A mers in parcare si ca sa nu atraga atentia s-a rezemat de alta masina in timp ce „opera“ la cea vizata. Dupa ce a deschis portiera din dreptul soferului, s-a urcat in masina, a demarat si s-a facut nevazut, cu toate ca nu avea permis de conducere. Costache a parasit Craiova cu destinatia Timisoara. Aici a furat placutele de inmatriculare de la alt autoturism si le-a aplicat masinii sustrase. Autoturismul cu numere de Dolj figura ca fiind din Timis. In acest fel, masina a fost mai greu depistata in trafic.


Cu politia pe urme


Pentru prima data, identificarea masinii disparute din Craiova s-a facut in localitatea Sighisoara, unde a fost surprinsa de radar. Dar cum conducatorul auto, de fapt hotul, nu prea statea locului, Nubira cu pricina a fost depistata a doua zi in trafic prin orasul Sibiu. La un control de rutina, agentii de circulatie l-au oprit pe Costache, iar acesta a prezentat numai actele de identitate ale sale, nu si ale masinii, si nici permisul de conducere, pe care nici macar nu-l detinea, explicatia fiind aceea ca documentele autoturismului se gasesec la sotie, care este in Timisoara. Politistii l-au crezut si l-au lasat sa-si vada mai departe de drum. Scapat ca prin urechile acului, Gabriel Costache a parasit zona Ardealului, indreptindu-se spre litoral, ca tot era sezonul. La inceputul lunii iunie, el s-a stabilit in Constanta. Spre ghinionul sau, nici aici nu a scapat de politie, desi a incercat din rasputeri sa evite orice „vizita“ la Biroul Politiei Rutiere. Asa s-a intimplat si cind autoturismul a fost implicat intr-un accident de circulatie. El nu a anuntat incidentul la politie si cu masina destul de sifonata a parasit locul accidentului. Pentru a nu da de banuit, hotul a rugat un constantean sa-i gazduiasca, in garajul sau, autoturismul. Descotorosit de masina facuta praf, craioveanul a plecat din Constanta, indreptindu-se spre Deva. In cele din urma, dupa ce a dat ocol tarii, Costache a ajuns pe miinile oamenilor de ordine, care l-au gasit in Sibiu.


Din masina de lux, in duba politiei


Gabriel Costache a revenit in Craiova, la mijlocul lunii iulie, de aceasta data nu la volanul unei masini de lux, ci in masina politiei. El a fost invinuit de comiterea mai multor infractiuni: furt calificat, furt de folosinta in forma continuata, conducere fara permis si fuga de la locul accidentului. La data respectiva, procurorii Parchetului de pe linga Judecatoria Craiova l-au retinut pe Gabriel Florin Costache si l-au prezentat Judecatoriei Craiova cu propunere de arestare preventiva. Craioveanul a fost recent trimis in judecata pentru faptele mai sus amintite si risca o pedeapsa de la cinci la 15 ani de inchisoare. De fapt, el este cunoscut anchetatorilor, ca urmare a comiterii unor fapte similare pentru care a mai fost condamnat in trecut.

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version