5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljHoratiu Buzatu, debarcat din functia de presedinte al PNL Dolj

Horatiu Buzatu, debarcat din functia de presedinte al PNL Dolj

Functia va fi ocupata interimar, pina la alegeri, de Gheorghe Flutur, ministrul agriculturii


Delegatia Permanenta a PNL a numit joi seara conducerea interimara a PNL Dolj. Pina la organizarea alegerilor din filiala, care vor avea loc pe 13 noiembrie, functia de presedinte va fi indeplinita de ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur. Din Biroul Permanent Judetean (BPJ) interimar mai fac parte senatorii Mihai Lupoi, Mario Oprea, deputatul Horatiu Buzatu, presedintele tineretului liberal doljean, Cosmin Enea, subprefectul Ion Groza, Sergiu Dragancea, Cristina Calangiu si Constantin Burdescu. Prin votul Delegatiei Permanente a iesit din schema pentru presedintia interimara a PNL Dolj senatorul Mario Oprea, care fusese propus pentru aceasta functie de catre Biroul Permanent Central (BPC) al partidului. De asemenea, fata de ultima propunere a BPC, au mai iesit din formula pentru BPJ deputatul Mihai Voicu, secretarul general al guvernului, precum si Marin Costache (provenit din UFD), seful Garzii de Mediu Dolj.


Noutatile sint aparitia in BPJ a lui Sergiu Dragancea si a Cristinei Calangiu, fosta pretendenta la fotoliul de subprefect al judetului, functie in care a ajuns in cele din urma Ion Groza.


Scandalurile din sinul filialei au dus la demiterea lui Buzatu


Schimbarile din virful filialei doljene a liberalilor nu constituie totusi o surpriza, ele fiind anuntate de mai mult timp, prin scandalurile dintre cele doua tabere, conduse de Horatiu Buzatu si Ion Groza. Scandalurile de la Dolj au facut audienta in ultimele luni. Presedintele Horatiu Buzatu are pe rol un proces cu fostul sau sef de cabinet, Cosmin Enea, care il acuza de vatamare corporala, in urma unei altercatii dintre cei doi. Ulterior, din secretariatul sediului a disparut intreaga arhiva cu adeziuni ale membrilor, presedintele Buzatu fiind acuzat de tabara lui Groza ca ar fi in spatele acestei actiuni. Ultima confruntare dintre cele doua tabere a avut cauza sustinerea de catre Horatiu Buzatu a lui Theodor Stolojan pentru sefia partidului si a guvernului, impotriva presedintelui Calin Popescu Tariceanu. Si atunci, Buzatu a fost acuzat ca vorbeste in numele PNL Dolj fara sa tina cont de parerea restului membrilor BPJ, care mergeau pe mina lui Tariceanu. In urma cu doua saptamini, la sedinta cu sefii de organizatii din teritoriu, Groza si Buzatu s-au ciocnit din nou, presedintelui cerindu-i-se explicit suspendarea si demisia.


In fine, trebuie amintit ca, pina ca lucrurile sa degenereze, BPC al PNL a propus Delegatiei Permanente a partidului o formula de conducere interimara a filialei doljene, care sa amelioreze starea de tensiune dintre cele doua tabere rivale. In aceasta idee, senatorul Oprea fusese propus pentru functia de presedinte interimar. Oprea nu a apucat insa nici macar o zi de presedintie.


De doua ori consecutiv, formula interimara de BPJ s-a aflat pe ordinea de zi a Delegatiei Permanente a PNL, insa evenimentele politice de la nivel national nu au permis discutarea situatiei de la Dolj: prima data, premierul Tariceanu si-a anuntat demisia din functie, iar a doua oara se discuta problema revenirii lui Stolojan la cirma partidului si a guvernului.


Buzatu contra Oprea, meci pentru sefia PNL Dolj in octombrie


Principalul vizat pentru functia de presedinte interimar al PNL Dolj inaintea sedintei de joi, senatorul Mario Oprea, a declarat ca nu a mai fost numit in functie deoarece si-a anuntat candidatura pentru sefia filialei la alegerile din noiembrie. „In sedinta Delegatiei Permanente, BPC a prezentat formula veche, in care eu trebuia sa fiu presedinte interimar al PNL Dolj. S-a pus insa problema ca presedintele interimar ar putea avea un avantaj in fata celorlalti candidati pentru sefia filialei, in caz ca se va hotari sa candideze. Am fost intrebat de presedintele Calin Popescu Tariceanu daca doresc sa candidez si am raspuns ca da. In aceste conditii, sefia filialei a fost incredintata vicepresedintelui PNL Gheorghe Flutur“, a spus Oprea.


Senatorul a explicat cum a ajuns si Cristina Calangiu in formula interimara de conducere a filialei. „O data cu numirea domnului vicepresedinte Flutur ca presedinte interimar, numarul membrilor din BPJ fata de propunerea anterioara ajunsese la opt. Cum trebuia sa fie un numar impar de membri, a fost cooptata si colega noastra Cristina Calangiu, in calitate de presedinta a organizatiei de femei a PNL Dolj“, a mai spus Oprea. Sergiu Dragancea a aparut prin faptul ca provenea din UFD, formatiune absorbita de PNL. Marin Costache nu a mai fost prins in schema deoarece noua functie de sef al Garzii de Mediu nu ii mai permite sa detina functii de conducere in cadrul unui partid. In concluzie, cel putin pina acum, senatorul Mario Oprea si deputatul Horatiu Buzatu sint candidatii pentru sefia PNL Dolj, confruntarea anuntindu-se de pe acum interesanta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS