Acasă Local Un microbuz plin cu oameni s-a zdrobit de un tir

Un microbuz plin cu oameni s-a zdrobit de un tir

O persoana a murit pe loc, iar alte cinci au fost ranite


Un microbuz in care se aflau sase persoane a fost implicat, ieri-dimineata, intr-un grav accident de circulatie soldat cu un mort si cinci raniti. In jurul orei 2.55, pe DN 65-E 574, la kilometrul 75+100, la intrare in localitatea Negreni – Olt, intr-o curba periculoasa, Constantin Savu, de 35 de ani, din municipiul Lugoj, in timp ce conducea microbuzul marca Fiat, cu numarul de inmatriculare HD-76-BAC, din cauza oboselii si a neatentiei, a intrat pe contrasens si s-a izbit frontal de un autotractor ce se deplasa regulamentar. Soferul tirului, care a scapat nevatamat, a privit neputincios la persoanele incarcerate in microbuz. „Am vazut luminile microbuzului care se indrepta cu viteza spre mine. Eu nu aveam viteza pentru ca urcam, dar el se deplasa cu cel putin 100 de kilometri la ora. Am frinat aproape total si am ridicat picioarele pe bord, pentru a nu-mi fi strivite si m-am tinut tare de volan. Dupa impact am coborit si am vazut carnagiul. Nu stiam ce sa mai fac inainte. Oamenii zbierau dupa ajutor, dar nu am putut sa fac nimic. Timp de zece minute nu a trecut nici o masina si nu puteam sa anunt ambulanta si politia. Telefonul l-am pierdut in urma impactului. Cred ca soferul a adormit la volan“, a spus Adrian Toma, soferul autotractorului Mercedes, cu numarul de inmatriculare CT-85-MDL.


Din cauza impactului deosebit de puternic, partea din fata a microbuzului a fost distrusa in totalitate. Soferul microbuzului si pasagera din dreapta au ramas incarcerati mai mult de o ora intre bordul contorsionat si scaunele autovehiculului. Membrii echipajului de descarcerare au muncit mai mult de o ora pentru a-l scoate pe Constantin Savu care avea picioarele zdrobite. Impactul care s-a produs la o viteza destul de mare a fost fatal pentru Dorina Niculescu, de 38 de ani, din Lugoj. Pasagera, aflata in partea dreapta a soferului, a murit pe loc strivita de motorul microbuzului. In momentul accidentului, cei patru pasageri aflati pe banchetele din spate ale microbuzului dormeau, fiind luati prin surprindere si proiectati in partea din fata a autovehiculului.


Pentru transportarea ranitilor la spital a fost nevoie de interventia a cinci ambulante. Maria Jivan, de 62 de ani, Elena Nicu, de 59 de ani, Nicolina Luca, de 50 de ani, Emeric Giase, de 45 de ani, si Ana Ivan, de 38 de ani, nu au mai ajuns la Bucuresti, asa cum intentionau, ci la Spitalul Judetean Slatina. Doi dintre acestia se afla in continuare sub supraveghere medicala la Sectia terapie intensiva si unul la Sectia ortopedie, acesta suferind mai multe traumatisme si fractura de bazin.

Exit mobile version