17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalO autocisterna cu gaz lichefiat putea sa devina bomba devastatoare

O autocisterna cu gaz lichefiat putea sa devina bomba devastatoare

O autocisterna cu 3.150 de litri de gaz lichefiat s-a rasturnat intr-o ripa din afara partii carosabile, punind in pericol mai multe zeci de case din comuna Colonesti. Dupa ce a mers mai multe zeci de metri cu rotile de pe partea dreapta in aer, autocisterna a zdrobit un Cielo. Autoutilitara, cu numarul B-99-KRB, apartinind SC Grimbogaz SA, incarcata cu aproximativ 3.150 de litri de gaz lichefiat, s-a rasturnat intr-un sant adinc de aproximativ 20 de metri. Aurel Guinea, de 45 de ani, aproviziona cu GPL mai multe statii pina la Tirgu Jiu. La iesirea din comuna Colonesti, in timp ce urca, intr-o curba, nu a adaptat viteza la conditiile de drum, respectiv curba dubla, si a intrat in balans. Dupa o distanta destul de mare parcursa doar pe rotile de pe partea stinga, autocisterna s-a rasturnat peste un autoturism Cielo, care se deplasa din sens opus.


Dupa impact, autoutilitara a rupt bara de protectie de pe marginea drumului si s-a prabusit intr-o ripa. Mirosul puternic de gaz a umplut rapid vaile comunei Colonesti, in orice moment existind pericolul producerii unei catastrofe, luind in calcul distanta dintre locul in care s-a produs accidentul si casele locuitorilor comunei. Medic in cadrul armatei, Eugen Preda, de 47 de ani, din Craiova, se deplasa cu autoturismul Cielo, cu numarul de inmatriculare DJ-10-NEI, proprietate personala. In timp ce cobora panta de la intrarea in comuna Colonesti, barbatul a vazut moartea cu ochii, cind un tir lung de peste 15 metri care atingea asfaltul doar cu rotile de pe partea stinga s-a prabusit peste el, zdrobind caroseria autoturismului. Socat, insa doar cu citeva zgirieturi in zona fetei, medicul Eugen Preda a povestit cu groaza cum autocisterna s-a apropiat cu viteza de autoturismul in care se afla si s-a prabusit peste el. „L-am vazut cum a aparut de dupa curba, a intrat in balans si s-a indreptat spre mine. Am incercat sa scap si am luat putin de volan, dar s-a prabusit peste mine. Nu mi-am pierdut cunostinta si am vazut cu groaza cum plafonul autoturismului s-a turtit peste mine. Nu stiu cum, dar scaunul s-a lasat pe spate si astfel am scapat cu viata“, a spus proprietarul autoturismului, care era singur in masina. Aceleasi momente de groaza le-a trait si soferul unui autoturism care se deplasa la citeva zeci de metri in spatele autoturismului distrus. „Am vazut, ca intr-un film de groaza, cum s-a derulat totul. S-a intimplat foarte repede si nu am realizat prea bine prin ce am trecut. L-am scos pe barbat din Cielo si apoi mi-am dat sema ca am scapat ca prin urechile acului. Barbatul era constient de cele intimplate. Daca eram cu citiva metri mai in fata, m-ar fi spulberat si pe mine“, a spus singurul martor al accidentului.


Soferul autocisternei si o alta persoana aflata in cabina au suferit traumatisme si contuzii usoare si au fost transportate de urgenta la Spitalul Judetean Slatina. Imediat dupa producerea accidentului, la fata locului a ajuns o autospeciala a pompierilor militari, care a supravegheat in permanenta autocisterna care putea exploda in orice moment, din cauza fisurilor aparute. Pericol de explozie a existat si la autoturismul Cielo, care era echipat cu instalatie GPL. In urma impactului, instalatia a suferit avarii si emana un puternic miros de gaz. Pina la evacuarea zonei, traficul a fost oprit citeva ore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS