16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCovei junior si prietenii sai, lasati in libertate

Covei junior si prietenii sai, lasati in libertate

Iustin Covei si gasca sa, Cristinel Mehedinteanu, de 26 de ani, Marius Daniel Oance, de 21 de ani, Gheorghe Cristian Ionica, de 21 de ani, Iustin Covei, de 19 ani, Mihai Badiceanu, de 22 de ani, Florin Alin Becheru, de 19 ani, Robert Filip Tetini, de 20 de ani, si Eduard Marian Sorin Popa, de 18 ani, au fost lasati in libertate.


Procurorii Parchetului de pe linga Judecatoria Craiova au respins propunerea de arestare preventiva a politiei si au dispus continuarea cercetarilor penale in stare de libertate. Fiul judecatorului de la Curtea de Apel si ceilalti tineri au fost retinuti de politistii de la Sectia 4, in noaptea de marti spre miercuri, pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice. Ei s-au distrat copios in zona Pietei Baba Novac, dezbracindu-l pe unul dintre amicii lor, minor, dupa care l-au fotografiat, si plimbind un boschetar cu tomberonul. Tot scandalul s-a terminat la politie, dupa ce baiatul lasat in costumul lui Adam, Florinel Claudiu Nicolae, suparat pe prietenii sai, a anuntat politia. Iustin Covei si gasca au parasit ieri-dimineata arestul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Dolj, dupa ora 2.00. Ordonanta de retinere emisa de politie pentru 24 de ore expira, oricum, la 3.50, adolescentii dind declaratii la Parchet pina dupa ora 12.00 noaptea. Anchetatorii au considerat ca nu exista temei legal pentru cercetarea lor in stare de arest, iar lasarea in libertate a celor in cauza nu prezinta pericol public. Totodata, magistratii spun ca masura pe care au luat-o se impunea de la sine si ca asupra lor nu s-a facut nici o presiune din afara. Acestia sustin ca au fost convinsi de declaratiile pustilor, ca totul a fost o joaca nevinovata cu final neasteptat.


Procurorii au inceput fata de cei noua tineri urmarirea penala. Florinel Claudiu Nicolae (cel de-al zecelea participant la evenimente) este urmarit penal, invinuit fiind si el de comiterea aceleiasi infractiuni, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, fapta pentru care, la finalizarea anchetei, magistratii craioveni spun ca au doua variante, trimiterea in judecata sau scoaterea de sub urmarire penala si amendarea acestora. In situatia in care cauza ajunge pe masa de lucru a judecatorilor, pedeapsa prevazuta de lege si pe care o pot aplica este inchisoare de la o luna la cinci ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII