Pe Valea Oltului, circulatia feroviara si rutiera este inchisa

Autori


Noaptea trecuta, mii de tone de pietre s-au pravalit de pe versanti si au blocat calea ferata pe ruta Sibiu-Rimnicu Vilcea si drumul national DN7. Doua trenuri de persoane si sute de autovehicule au ramas blocate in trafic o noapte intreaga. Calatorii din trenuri au fost preluati in autobuze. Dupa zeci de ore de munca, lucratorii de la Drumuri si Poduri nu au reusit sa indeparteze blocurile de piatra de pe cele doua cai de rulare. In final, ei au decis dinamitarea stincilor. In urma cu aproape o saptamina, in aceeasi zona a mai avut loc o cadere de pietre. Lucratorii de la CFR trebuie sa repare din nou calea ferata.

O noua catastrofa naturala a dat peste cap circulatia de pe Valea Oltului. Luni seara, in jurul orei 19.30, in zona Riul Vadului, la kilometrul 352+900 de cale ferata, peste 2.000 de tone de stinci s-au prabusit la intrarea in tunelul feroviar. De acolo, bolovanii imensi s-au pravalit in mijlocul carosabilului, luind prin surprindere soferii care circulau in acel moment. Specialistii spun ca de vina pentru dezastru sint ploile abundente care au cazut in ultima perioada, precum si structura stincii.

Pentru a evita producerea oricarui accident, la fata locului s-au deplasat imediat lucratori de la Regia Autonoma de Drumuri Nationale si Poduri (RADNP), districtul Vilcea, precum si agenti rutieri.

In cursul noptii de luni spre marti au intervenit si alpinistii, care s-au catarat pe stinci pentru a analiza situatia si care este riscul producerii altui incident. La citeva ore dupa ce muncitorii RADNP au reusit sa elibereze un sens de pe DN 7, alta stinca s-a prabusit. Din cauza pericolului existent, orice operatiune a fost sistata pe timpul noptii. Trenurile care circulau pe ruta Sibiu-Rimnicu Vilcea au fost oprite in statiile CFR din Brezoi si Ciineni, iar calatorii au fost transportati cu autobuze. Pe DN 7 s-au format coloane de peste zece kilometri de masini.

Acest eveniment are loc la o saptamina dupa ce, in acelasi loc, s-au prabusit 3.000 de tone de piatra. Atunci, circulatia feroviara a fost oprita citeva zile, iar traficul rutier s-a desfasurat cu greutate, sub supravegherea agentilor de circulatie. Specialistii prezenti atunci la fata locului au spus ca incidentul se putea repeta. Pentru eliberarea drumului si a caii ferate, stincile urmeaza sa fie dinamitate.

Blocaj feroviar si in Rimnic

La Riul Vadului s-a deplasat si Gheorghe Dobre, ministrul transporturilor, constructiilor si turismului. Acesta a evitat sa-si exprime punctul de vedere cu privire la cele intimplate. Autoritatile nu pot estima cind se va relua traficul feroviar. Angajatii CFR au fost nevoiti sa ia de la capat toate reparatiile facute acum o saptamina.

Circulatia feroviara a fost sistata si in Rimnicu Vilcea, tot noaptea trecuta, chiar in apropierea Inspectoratului Judetean de Jandarmi. Un autobuz care apartinea SC ETA SA a derapat de pe sosea si a ajuns pe sine. Constantin D., soferul autobuzului, a declarat ca accidentul s-a produs din cauza unei roti care s-a blocat. Din fericire, in autobuz nu se aflau pasageri.

Trenul 2070, care circula pe ruta Sibiu-Craiova, a avut o intirziere de o ora, timp in care muncitorii CFR au verificat starea terasamentului de cale ferata. In prezent, conducatorii auto care vor sa ajunga la Sibiu trebuie sa ocoleasca sute de kilometri, circulind fie prin Tirgu Jiu, fie prin Curtea de Arges.

Trafic rutier


Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România SA anunta conducatorii auto ca, din cauza lucrarilor de consolidare a versantului, incepind cu 30.08.2005, ora 13.00, timp de 48 de ore se inchide circulatia pe DN 7 (Rimnicu Vilcea-Sibiu), km 238+350 – Ciineni.

Pentru asigurarea desfasurarii traficului rutier in conditii de siguranta, CNADNR SA recomanda conducatorilor auto urmatoarele rute ocolitoare:

1. Bucuresti (DN1A) – Ploiesti (DN1) – Brasov (DN1) – Sibiu;

2. Bucuresti (A1) – Pitesti (DN65) – Craiova (DN6) – Filiasi (DN66) – Petrosani (DN66) – Simeria;

3. Craiova (DN6) – Drobeta-Turnu-Severin (DN6) – Caransebes (DN6) – Lugoj (DN6) – Timisoara.

CNADNR SA roaga participantii la trafic sa respecte restrictiile impuse in zonele respective, sa colaboreze cu autoritatile pentru a evita blocajele in trafic si sa se informeze din timp asupra rutelor ocolitoare.

Circulatie feroviara

Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA anunta publicul calator ca circulatia feroviara pe tronsonul Ciineni – Valea Marului, km 352+950, a fost intrerupta luni, 29.08.2005, la orele 16.00, ca urmare a caderilor de stinci de pe versantul situat in apropierea caii ferate.

Pentru a preintimpina pericolul unor noi caderi de stinci peste vehiculele feroviare sau auto, incepind de marti, 30.08.2005, ora 13.00, timp de 48 de ore se va lucra la dislocarea rocilor de pe versantul stincos care prezinta un grad ridicat de prabusire. (C.N.)Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 31 august 2005

Actualitate

» Escrocherii pe banda rulanta la casele de schimb ALLROM 2003 SRL
» Strategie premeditata
» In Penitenciarul de Maxima Siguranta din Craiova, efectele infractiunilor duc la imbolnavire
» Cheltuielile pentru elevi subtiaza vizibil venitul unei familii
» Scoli intrate in renovare
» Guvernul nu a trimis banii pentru refacerea scolilor din Serbanesti si Brebeni
» Universitatea din Craiova percepe taxa pentru carnetul de note
» De frica a sarit in gol
» Scurte stiri
» Fiul magistratului Covei se joaca din nou cu legea
» „Palmaresul“ lui Iustin Covei s-a imbogatit simtitor in ultimii doi ani
» IJP Hunedoara a demarat urmarirea penala in cazul afacerii „locomotiva“
» Craiovean pacalit cu 66 de milioane la casa de schimb valutar ALLROM 2003
» Pensionarii doljeni nu-si pot achita ratele la imprumuturi
» A treia etapa de recalculare a pensiilor a fost finalizata
» Reabilitare de strazi de 5,5 miliarde la Grecesti-Dolj, blocata din cauza inundatiilor
» Amenajari in piata din Petrosani
» Doua masini distruse in urma unei tamponari
» Si-a omorit fratele pentru o palma de pamint
» Banii pe medicamente, poate in septembrie
» Scurte stiri
» Scurte stiri

Local

» Ultima zi de detentie, intiia zi de libertate
» Microbuzul de Dutulesti a intrat intr-o coloana de militari
» Accident in fata Spitalului Militar din Craiova
» Tir rasturnat la Pielesti
» Dugheana l-a sifonat pe Fita
» Pe Valea Oltului, circulatia feroviara si rutiera este inchisa
» Drumurile judetene, distruse de inundatii
» A murit electrocutat
» A vrut sa se omoare din dragoste
» Un vagon cu orz s-a rasturnat in gara Jianca

Gorj

» Un nou-nascut abandonat intr-o cutie de carton a fost salvat de locatarii unui bloc din Tirgu Jiu

Sport

» Kuznetova a clacat
» „I-am certat la pauza“
» Stemat si Mindra au dat cu „batul“
» „Juvetii“ vor efectua un singur antrenament pe zi
» „Minerii“ au obtinut o calificare nedorita
» „N-au avut bun-simt“
» Novac, salvatorul pandurilor
» Hizo, la Pandurii
» US Open – „interzis“ pentru români
» Roddick, eliminat de ziua sa
» Canas, persona non grata la US Open
» Francezul Llodra a lesinat
» „M-ar tenta sa fiu director tehnic la Universitatea!“
» „Universitatea Craiova este pe un drum sanatos“
» S-a prabusit Ion Oblemenco
» Programul turului Diviziei C, seria a V-a

Opinii

» VALOARE SI IMPOSTURA [I]

Top