16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalA murit electrocutat

A murit electrocutat

Inspectorii teritoriali de munca si politistii IJP Mehedinti au fost pusi pe jar de moartea suspecta a unui barbat de 30 ani, care lucra la o firma particulara de transport.


George Gutulescu se afla luni seara, in afara orelor de munca, la Cerneti impreuna cu doi colegi, pe un teren privat al unuia dintre cei doi patroni ai firmei de transport, pentru a efectua niste activitati lucrative. Din cauze neelucidate, tinarul a cazut secerat la pamint, fiind prins de un cimp electric.


In jurul orei 18.45, Serviciul de Ambulanta al Spitalului Judetean Drobeta Turnu Severin a fost solicitat sa intervina pentru a da primul ajutor unui tinar electrocutat. Ajunsi la fata locului, medicii de pe ambulanta au constatat decesul barbatului. „Am ajuns in cinci minute la locul solicitarii. Am incercat mai bine de 20 de minute sa-l resuscitam, dar George Gutulescu decedase. Barbatul avea umarul drept spart din cauza curentului. Prin acel loc curentul a iesit din el. Nu aveam cum sa-l mai salvam nici daca eram la fata locului“, a declarat medicul de serviciu de la Ambulanta.


Inspectorii teritoriali de munca nu au fost anuntati de accidentul de munca care s-a produs in localitatea Cerneti, in aria de competenta a acestora.


„Nu am avut voie sa chemam decit ambulanta. Asa ne-a spus telefonic seful nostru. George ne-a spus ca se duce la toaleta. Imediat am vazut o flama puternica si pe George cum a fost aruncat“, a declarat unul dintre cei doi colegi ai lui George.


Pe terenul care se afla in spatele Statiei de Inspectie Tehnica a autoturismelor se afla un stilp de inalta tensiune, tabloul de control al acestuia avind o putere de 6 kV. Din primele constatari, se pare ca barbatul ar fi incercat sa umble in tabloul respectiv. „Am inceput impreuna cu politia o ancheta. Vom aplica masurile legale in functie de ce se va descoperi. Firma la care lucrau muncitorii apartine celor doi frati care nu au anuntat incidentul“, a declarat inspectorul-sef al ITM Mehedinti, Constantin Miclau. Cadavrul barbatului a fost transportat la morga spitalului pentru efectuarea necropsiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS