Locuinte noi pentru tinerii craioveni

Autori


Treisprezece familii din Craiova au primit locuinte noi, dupa lungi asteptari. Agentia Nationala a Locuintelor (ANL) a finalizat lucrarile la spatiile locative de la blocul T3, scara 5, de pe bulevardul Oltenia, din cartierul Craiovita Noua, iar reprezentantii Serviciului de Administratie a Domeniului Public si Privat din cadrul Primariei Craiova au inminat noilor proprietari cheile de la cele 13 garsoniere. „Acestea sint spatioase, mochetate, au geamuri termopan si instalatii sanitare noi, investitie care se ridica la peste 80 de miliarde de lei. Mai avem de lucru la ultimele finisaje si la statia de epurare, dar proprietarii pot incepe sa-si mobileze casele“, a declarat Dan Niculescu, sef santier ANL Craiova.

O casa, un vis implinit

Chiriasii, tineri pina in 35 de ani, avind loc de munca stabil in Craiova, au incheiat cu ANL un contract pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea prelungirii daca acestia indeplinesc in continuare conditiile contractuale si nu au deteriorat locuinta. Tinerii, care platesc o chirie simbolica de 150.000 de lei pe luna, sint multumiti de noile garsoniere si spun ca asteptarea a meritat. „Dupa cinci ani de asteptari, am avut parte de cea mai placuta surpriza din viata noastra“, a afirmat Daniel Colita. Familia Bacian a spus ca a fost greu pina a reusit sa obtina locuinta, dar acum toate problemele au disparut: „Am depus dosarul acum trei ani… Acum, cind am vazut cit sint de frumoase si de spatioase, am si uitat zecile de drumuri pe care le-am facut la primarie si tot stresul“.

Serban Sirbu asteapta de trei ani sa primeasca o locuinta: „Nu mai avem cuvinte. E visul oricarei familii tinere. Acum avem si noi casa noastra. Este primul pas reusit in viata“. Marius Stamate este surdomut. El si familia lui au primit o locuinta sociala si sint foarte fericiti ca nu au fost discriminati, asa cum li s-a intimplat de foarte multe ori pina acum.


Mihai Popescu este preot la biserica de la Spitalul de neuropsihiatrie si s-a mutat si el in blocul ANL. „Sint atit de fericit ca rugaciunile mele au fost ascultate si am primit o locuinta. Am avut parte chiar de un «incident» comic deoarece o domnisoara a crezut ca am venit aici in calitate de preot si nu de locatar. Poate din cauza hainelor, noii mei vecini au crezut ca voi oficia o slujba“, a spus emotionat preotul.

In acelasi cartier, mai trebuie finalizate 20 de spatii locative, iar daca totul va merge la fel ca pina acum, peste aproape doua luni, alti tineri care sint pe lista de asteptare pot primi cheile de la noile lor locuinte.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 27 august 2005

Actualitate

» Precipitatiile au distrus citeva locuinte din cartierul Brestei
» Cum se schimba peste noapte averea lui D. I. Popescu
» Proprietarii vilelor de pe Clisura Dunarii – in vizorul anchetatorilor
» Curtile craiovenilor sint pline de ape
» Folcloristii de la Tirgu Jiu au primit cadou
» In 2004, un sfert din populatia tarii a fost internata in spital
» Doljul este coordonat doar de doi mentori
» Investitii poloneze in Valea Jiului
» Asigurarea pentru o Dacie va costa aproximativ 200 de lei noi
» Copiii din Mehedinti nu mai au locuri de joaca
» Primarul, investitiile si investitorii… lipsa
» Ploile au facut ravagii in satul Dedovita Veche
» Coruptia din politie – recunoscuta la nivel inalt
» Scurte stiri

Local

» Locuinte noi pentru tinerii craioveni
» Familia si prietenii si-au luat adio de la Bogdan
» „Legea spitalelor e contestata de grupuri de interese“
» Tinar inecat in Dunare

Dolj

» Reprezentantii FRIGORIFER au actionat in judecata DSP Dolj
» Alin Bacanu a cistigat o bicicleta

Gorj

» Licitatia pentru programul „Laptele si cornul“, anchetata de procurorii gorjeni
» Expertul din dosarul Mischie a scapat de amenda

Sport

» Oaspetii nu au emis pretentii
» Schimbari de trei puncte
» Vor sa sparga gheata
» „Si mai… suporter in fiecare dimineata!“
» Oaspeti avizi de puncte
» Scurte stiri
» „Ciinii“ au avut noroc
» Giulestenii s-au calificat fara emotii
» Pancu a marcat pentru Besiktas
» Adversari valorosi pentru români
» Patronul gruparii Lokomotiv Plovdiv a fost asasinat

Opinii

» Olacul

Top