8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPremiera la Craiova - cazari studentesti online

Premiera la Craiova – cazari studentesti online

Sistemul modern de cazare anuleaza „jocurile de culise“


Studentii caministi din Craiova vor avea parte, din aceasta toamna, de o metoda moderna de cazare. Sistemul cazarilor prin internet, o premiera pentru Universitatea din Craiova, impune transparenta in repartizarea locurilor in camine si elimina aranjamentele de culise si spaga.


Cazarile studentilor in campusurile din Craiova se vor face, din aceasta toamna, cu ajutorul internetului. Metoda cazarilor online se doreste, conform presedintelui Uniunii Studentilor din România (USR), Florin Gust, „o premiera de succes pentru olteni“. Acesta a subliniat ca procedeul modern de repartizare in camine si camere este avantajos. Studentii pot accesa si vedea pe site-ul Conventiei Organizatiilor Studentesti (COS), la adresa www.cos-craiova.org, cu o luna inainte camera si caminul in care vor fi repartizati.


Totodata, pentru a nu-i lua pe nepregatite pe studentii din anii II, III, IV si V, in perioada iunie-iulie a anului universitar anterior tinerii au avut obligatia sa-si depuna o cerere de cazare la administratorul/seful de camin, in care sa specifice facultatea pe care o urmeaza, anul si camera in care au stat sau in care doresc sa stea. „Pe 1 septembrie, locurile si numele solicitantilor vor fi afisate pe internet. Atunci, fiecare student poate vedea caminul si camera unde a fost repartizat, prin libera sa alegere, sa stea pe parcursul anului universitar 2005-2006 si nu mai este nevoit sa-si «cumpere» un loc de cazare“, a spus Gust. Responsabilii cazarilor au amintit ca nici bobocii din anul I nu au fost lasati deoparte.


Obligatii, nu numai drepturi


Si pentru anul universitar 2005-2006 campusurile studentesti din Craiova ofera aproximativ 4.000 de locuri de cazare. Potrivit liderilor studentilor, in ciuda mediatizarii sistemului si a informarii, putini studenti, aproximativ 1.800, si-au depus la administratia caminelor cererile de cazare.


„Se pare ca foarte multi dintre tinerii care au stat in camin s-au aratat indiferenti de acest sistem. Asa se explica faptul ca pina in prezent nu si-au depus cererile de cazare“, a completat unul dintre cei responsabili. Ideea a fost preluata de presedintele USR, care a spus ca a devenit un obicei ca pe ultima suta de metri, in perioada 29 septembrie -1 octombrie, studentii sa se plinga pe la usile caminelor ca nu stiu unde vor sta. Gust a spus ca in astfel de situatii studentii trebuie sa suporte consecintele. In anul urmator, cei care nu-si vor depune cererea de cazare vor ramine fara loc in camin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS