11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFrigorifer - groapa de gunoi a Craiovei

Frigorifer – groapa de gunoi a Craiovei

Lume multa si oameni nervosi asteptau ieri-dimineata la depozitul Frigorifer pentru a-si face cumparaturile. Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) si cei ai Directiei Sanitar-Veterinare (DSV) au vizitat pe nepusa masa depozitul, iar portile acestuia au ramas inchise. Fapt care i-a suparat rau pe cumparatorii nerabdatori sa achizitioneze carne si produse din carne alterate, pe care urma sa le serveasca rudelor si prietenilor invitati la nunti, botezuri si inmormintari. Ca de, oferta-i irezistibila!


Inspectorii DSV au verificat ieri agentii economici care vind carne si preparate din carne in incinta Frigoriferului, deoarece in ultimele luni la OJPC s-au primit numeroase reclamatii de la cumparatori. In urma acestor controale, inspectorii au descoperit ca zece agenti economici nu respectau normele igienico-sanitare, iar unii nu aveau autorizatii de functionare.


Maria Draghici, inspector principal la OJPC Dolj, a declarat ca boxele unde se depozitau alimentele sint pline de namol, paletii pe care este depozitata marfa sint neigienizati, mijloacele metrologice si tevile – ruginite, faianta care mai este nu a fost spalata de citiva ani, iar angajatii intra murdari in cladire. Pentru aceste nereguli, agentii economici risca amenzi cuprinse intre cinci si 30 de milioane de lei.


„Acesti agenti economici nu au notiunea de igiena. Chiar atunci cind efectuam controlul, unul dintre comercianti ducea la gunoi o lada plina cu cirnati alterati, alimente care pina atunci fusesera tinute intr-o boxa“, a spus Maria Draghici.


Carne de porc, garnisita cu pietricele roz


In timp ce inspectorii isi faceau datoria, multimea strinsa la poarta Frigoriferului nu intelegea de ce angajatii complexului nu permit intrarea in depozit. „Ce tot fac inspectorii aia acolo? Ce sa inchida? Lovesc in noi, in oamenii amariti, care cumparam de aici pentru ca este mai ieftin. Lasati-ne sa intram pentru ca nu mai putem sa stam in ploaie! Asteptam de atitea ore sa plece controlul. Sa ne lase in pace“, tipa un barbat. Acesta a fost contrazis de Maria, o femeie care venise sa aduca inapoi un pachet de carne tocata in care gasise pietricele roz. „Sa-i controleze si sa-i inchida pentru ca vind produse alterate. E a doua oara cind cumpar de aici carne stricata. Prima data am cumparat carne de porc care avea miros de lapte si brinza. Cind m-am dus sa le arat, vinzatorii mi-au spus ca porcii au fost hraniti cu zer si produse lactate si de aceea au un asemenea miros. Asta e explicatie? Carnea nu se poate minca si nici macar nu mi-au dat bon“. Ileana, angajata unei firme care are contract cu Frigorifer, a spus ca acest spatiu nu este adecvat pentru a desface produse din carne „Oamenii cumpara pentru ca este mai ieftin. Nu inteleg ca se pot imbolnavi. Se face mare tam-tam, fara nici un rezultat. Sa il inchida si gata“. „Sa nu-l inchida pentru ca eu trebuie sa cumpar carne pentru nunta. Microbii de care vorbiti mor cind frigi sau fierbi carnea si peste tot e la fel. Se gasira astia cu controlul tocmai azi“, a tipat o femeie care il ruga pe portar sa o lase sa intre. In spatele ei, alti cetateni incercau sa patrunda in curte, profitind de agitatie si ignorind avertismentele Mariei Draghici, inspector principal la OJPC. Aceasta incerca sa le explice zecilor de oameni care asteptau sa cumpere carne si preparate din carne de la Frigorifer ca se pot imbolnavi.


„Plecati! Plecati!“


Oamenii au ignorat avertismentul inspectorului OJPC, deoarece o angajata a depozitului le spunea acestora ca a fost doar un control de rutina si ca vor putea intra dupa ce pleaca inspectorii si presa. „Pai sa plece ca ma asteapta mortul acasa, trebuie sa facem pomana. Noi avem necazuri, nu stam de controale si de ziaristi care nu fac nimic pentru noi, iar acum vin si ne spun ca aici e carne stricata. Pina acum asa a fost? Eu nu am auzit asa ceva. Plecati! Plecati!“.


Cei care asteptau au inceput sa injure si sa tipe la inspectorii OJPC si DSV, care s-au urcat in masini si au plecat. Imediat dupa plecarea acestora, portile Frigoriferului s-au deschis si cumparatorii au navalit inauntru, fara sa le pese de pericolul la care se expun, fericiti ca inspectorii si presa au plecat.


Chiar daca au contract de desfacere a marfii cu Frigoriferul, angajatii depozitului si cei ai firmelor au ignorat avertismentele inspectorilor si au vindut marfa. Gheorghe Marinescu, directorul OJPC Dolj, a declarat ca „toata saptamina se vor efectua astfel de controale deoarece toti agentii trebuie controlati“.


Maria Draghici, inspector principal la OJPC Dolj: „Acesti agenti economici nu au notiunea de igiena. Boxele unde se depozitau alimentele sint pline de namol, paletii pe care este depozitata marfa sint neigienizati, mijloacele metrologice si tevile – ruginite, faianta care mai este nu a fost spalata de citiva ani, iar angajatii intra murdari in cladire. Pentru aceste nereguli, agentii controlati risca amenzi cuprinse intre cinci si 30 de milioane de lei. Chiar atunci cind efectuam controlul, unul dintre comercianti ducea la gunoi o lada plina cu cirnati alterati, alimente care pina atunci fusesera tinute intr-o boxa“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS