11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalInundatii in Mehedinti

Inundatii in Mehedinti

Precipitatiile cazute luni noapte au facut ravagii in peste zece localitati din judetul Mehedinti, iar in zona Ghelmegioaia un tren rapid, care circula pe ruta Timisoara – Bucuresti, a deraiat. Doar in citeva ore zeci de gospodarii au fost inundate, poduri si podete au fost distruse si citeva localitati au ramas fara energie electrica.


Furtuna care s-a abatut luni noapte peste judetul Mehedinti a pus pe jar autoritatile locale. Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta (IJSU) Mehedinti a trimis echipe in localitatile Ghelmegioaia si Jirov. Doua autospeciale apartinind IJSU Mehedinti au actionat pentru evacuarea apei din gospodariile afectate si pentru salvarea a patru persoane (doi adulti si doi copii) surprinse de viitura. La IJSU Mehedinti a fost constituita o grupa operativa care s-a deplasat la Ghelmegioaia, Corcova si Jirov pentru evaluarea situatiei si stabilirea masurilor ce se impun pentru limitarea pagubelor.


„S-a constituit o grupa operativa care s-a deplasat in localitatile Corcova, Cireeni, Danceu, Ghelmegioaia, Girnita, Gvardenita, Izvorul Anestilor, Jirov, Livezile si Timna pentru a evalua pagubele produse si pentru a stabili masurile care se impun pentru limitarea efectelor inundatiilor. In satul Gvardenita, doua case s-au naruit, DJ 606 B si DC 90 au fost inchise, iar circulatia pe calea ferata Drobeta Turnu Severin – Filiasi a fost intrerupta“, a declarat comandantul IJSU Mehedinti, Ion Plesu.


Din cauza viiturii, terasamentul caii ferate a fost afectat pe o lungime de 450 m in dreptul localitatii Ghelmegioaia, iar patru vagoane din componenta trenului rapid 606 (Timisoara – Bucuresti) au iesit de sine. Calatorii au fost mutati in alte vagoane, iar trenul a fost intors in statia CF Timisoara, urmind sa se deplaseze pe o ruta ocolitoare. Din fericire, nu s-au inregistrat victime. Ieri, in zona CF Ghelmegioaia s-a lucrat pentru refacerea terasamentului de cale ferata.


Ploile continua


In localitatile Danceu, Ghelmegioaia, Izvorul Anestilor, Timna, Jirov, Corcova, Gvardenita si Circeni au fost inundate 200 de gospodarii. In comuna Corcova au fost afectate trei obiective social-economice. Doua podete din comuna Livezile au fost partial afectate si circulatia pe DJ 606 B si pe DC 90 a fost intrerupta. Trei posturi de transformare din localitatile Girnita si Ghelmegioaia au fost avariate, peste 400 de abonati din trei localitati mehedintene au ramas fara energie electrica. De asemenea, a ramas fara energie si releul TV Balota.


Luni noapte, in jurul orei 1.00, pe DN 56 A, in zona comunei Rogova, din cauza furtunii si a vintului puternic un copac a cazut pe partea carosabila, blocind circulatia pe ambele sensuri, mai bine de doua ore. Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta a luat masura anuntarii districtului de drumuri nationale Vinju Mare, care a actionat in zona cu utilajele din dotare pentru deblocarea soselei. Echipe ale SC ELECTRICA SA Drobeta Turnu Severin au actionat ieri pentru remedierea defectiunilor la liniile electrice.


Conform avertizarii primite de la Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, in urmatoarele zile riscul de inundatii se mentine, 21 de prefecturi din tara fiind anuntate in acest sens.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS