16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal cu sabii in Craiovita

Scandal cu sabii in Craiovita

Doua familii de romi din cartierul Craiovita Noua si-au declarat razboi. Din primele cercetari ale politiei a reiesit ca de fapt razboiul intre familii a fost generat de o neintelegere fata de niste spatii comerciale detinute de cele doua clanuri. In urma conflictului, o fata de 15 ani a fost ranita.


Cristina Mercure, de 15 ani, se afla ieri, in jurul orei 9.00, in apartamentul familiei Mihai, la bunica ei. La un moment dat a auzit galagie pe scara, injuraturi si geamuri sparte. Curioasa, Cristina a iesit sa vada ce se intimpla, dar la usa blocului a dat de citiva indivizi inarmati cu sabii si bite, care il injurau pe unchiul sau, Marian Georgescu, de 45 de ani, din Craiova. Ghinionul fetei a fost norocul lui Marian pentru ca, atunci cind un individ a incercat sa-l taie cu sabia pe unchiul sau, fata a sarit intre cei doi fiind lovita cu minerul sabiei in frunte. Cristina a fost transportata la Spitalul de Urgenta din Craiova, unde i s-au acordat ingrijiri medicale. Au fost necesare sase copci pentru a inchide ranile. Politistii spun ca cearta intre familiile Bascracea si Mihai a inceput in fata a doua spatii comerciale pe care si le disputau. Acestia au inceput sa se injure si, cind scandalul a inceput sa ia amploare, Marian Georgescu a fugit in scara blocului 154 D, unde locuieste familia Mihai. Acolo a si fost ajuns de urmaritorii sai, membrii familiei Bascracea, care au incercat sa-si faca singuri dreptate.


Politistii au facut ordine


Politistii de la Sectia 5 impreuna cu Fortele de Interventie Rapida au intervenit pentru aplanarea conflictului. Ieri, la ora 18.00, in cadrul unei conferinte de presa tinute la Inspectoratul Judetean de Politie (IJP), comisarul Georgel Enescu, seful IJP, si comisarul Constantin Ion, seful Politiei Craiova, au comunicat rezultatele interventiei fortelor de ordine in acest caz. Astfel, s-au emis mandate de arestare pe 24 de ore pe numele a 11 persoane implicate in reglarea de conturi. Din partea familiei Bascracea au fost retinuti: Ionel Bascracea, de 28 ani, Eduard Bascracea, de 18 ani, Cristian Iancu, de 32 de ani, Ionut Neacsu, de 16 ani. Din partea familiei Mihai au fost retinuti: Giuliano Mihai, de 30 de ani, Daniel Mihai, de 28 de ani, Constantin Babeanu, de 31 de ani, Florin Stanache, de 31 de ani, Florin Vasile, de 24 de ani, Petre Cintarasu, de 34 de ani, si Marian Georgescu, de 45 de ani. Acestora li s-au intocmit dosare penale si sint cercetati pentru savirsirea infractiunii de ultraj contra bunelor moravuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU