21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalIulia a ramas in Italia, iar sotul s-a spinzurat

Iulia a ramas in Italia, iar sotul s-a spinzurat

Mistuit de dorul nevestei, plecata la munca in Italia, un satean din comuna Bucovat si-a pus capat zilelor. Aurel Dorobantu a facut o cadere psihica la vestea ca sotia nu mai vine acasa pe 19 august, de frica sa nu i se opreasca pasaportul la granita. Dupa ce fiica sa, de 14 ani, a adormit, barbatul s-a spinzurat in tinda casei. Rudele sustin ca aceasta tragedie ar fi putut fi evitata daca nu aparea ordonanta de guvern, potrivit careia cetatenilor români care depasesc perioada de sedere in strainatate sa le fie retinut pasaportul. Iulia, ca multi români, a fost informata despre noua prevedere legala si a preferat sa nu-si vada acum familia pentru a mai stringe ceva bani. Din nefericire, femeia nu poate fi anuntata despre tragedie, pentru ca i s-a defectat mobilul. Alexandra, fiica lui Aurel si a Iuliei, a ramas sa-si plinga tatal doar cu rudele apropiate.


Aurel Dorobantu, de 37 de ani, din Bucovat, a fost gasit ieri, in jurul orei 7.30, de rude, spinzurat in tinda casei sale. Medicii de pe ambulanta sositi la fata locului au declarat decesul in jurul orei 8.00. Rudele si vecinii spun ca barbatul si-a pus capat zilelor din cauza faptului ca sotia sa plecase in octombrie, anul trecut, la munca in Italia, el nefiind de acord cu aceasta. „Citeva zile la rind a tinut-o una si buna: eu n-o las pe Iulia mea sa plece. Pina la urma, nu stiu cum au facut, dar s-au imprumutat de bani si a plecat sotia, lasindu-l singur cu fata lor de 14 ani, Alexandra“, a povestit Marin Dorobantu, fratele mai mic al lui Aurel. La o saptamina dupa plecarea Iuliei din tara, el a avut o cadere psihica. „Nu ne mai intelegeam cu el. Iesea prin curte si se lua la bataie cu buruienile“, au spus rudele sale. Anul acesta a stat mai mult in spital si a fost pus sub tratament. Din gospodarul iubitor de munca si animale ajunsese sa nu mai faca nimic prin curte. Nici calul nu-l mai ingrijise, iar finul ramasese nestrins prin batatura. „Era macinat de dorul sotiei. Tot zicea ca, daca nu vine Iulia, isi pune capat zilelor. Noi nu am crezut ca o sa faca gestul asta, mai ales ca urma sa se intoarca sotia luna aceasta, pe 19. Nu mai putea de bucurie. Numara zilele ramase pina la intoarcerea nevestei“, au marturisit rudele.


„Iulia mea nu mai vine…“


Nenorocirea s-a produs miercuri, dupa ce a vorbit cu Iulia la telefon. Aceasta l-a anuntat ca nu mai vine in tara pe 19, pentru a nu-i fi oprit pasaportul la vama. Au stabilit ca, dupa o perioada, sa plece si el in Italia. „Azi-noapte n-a avut stare, cred ca a iesit de trei ori in curte. Pe la 4.00 dimineata am adormit si nu am mai stat dupa el sa vad ce face“, a spus fata lui, Alexandra. Rudele celui decedat cred ca intre orele 4.00 si 5.00 s-a intimplat nenorocirea. Aurel a ales sa-si puna capat zilelor in tinda casei, spinzurindu-se cu un cablu. A fost gasit jos, sprijinit intr-un cot si cu capul pe un sac. Fratii sai cred ca el a vrut totusi sa fie gasit de cineva inaine sa moara, pentru ca nu s-a dus in grajd sau in spatele gospodariei sa se spinzure. Familia Dorobantu mai are un necaz. Nu poate sa o anunte pe Iulia despre tragedia intimplata acasa, pentru ca aceasta nu mai are telefon. Miercuri, cind a sunat, a spus si ca i s-a stricat telefonul si o sa mai dureze pina isi cumpara altul. Ea o sa afle abia dupa inmormintare ce s-a intimplat acasa. Chiar daca nu sint suspiciuni cu privire la cauzele decesului, urmeaza ca trupul neinsufletit al barbatului sa fie transportat la morga pentru efectuarea necropsiei, care va confirma sau infirma cauza mortii lui Aurel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS