11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBarbatul agresat de politistii constanteni nu este craioveanul Ion Gionea

Barbatul agresat de politistii constanteni nu este craioveanul Ion Gionea

Politia din Constanta a stabilit ieri, in urma extinderii cercetarilor, ca barbatul agresat de cei patru agenti de politie nu este craioveanul Ion Gionea, lucru confirmat si de comisarul Georgel Enescu de la IJP Dolj. Acesta spune ca victima nu este nici macar doljean, dar este surprinzator cum acesta a dat cu atita precizie datele craioveanului.


Ion Gionea, de 49 de ani, din Craiova, despre care toata tara a aflat ca a fost snopit in bataie de patru politisti constanteni, s-a dovedit victima unor gafe ale politiei. Adevaratul Ion Gionea nu este, dupa cum a declarat chiar el, „nici ospatar, nici brutar, ci lacatus-mecanic“. Barbatul lucreaza de mai bine de 20 de ani la moara „Neinfrintii“ din Craiova si nu a avut pina acum ocazia sa ajunga pe litoralul românesc. Vestea ca s-ar afla la un pas de moarte in urma unei batai incasate de la niste agenti de politie a primit-o chiar de la fiica sa, Bianca, de 16 ani. Fata l-a sunat plingind la serviciu dupa ce a primit acasa vizita unui politist si a unor reporteri care i-au spus ca tatal ei se afla la un pas de moarte intr-un spital din Constanta.


„M-a sunat Bianca plingind si m-a intrebat daca sint sanatos. Am ramas surprins, ca doar plecasem de dimineata la lucru si nu aveam nimic. Tot fata mi-a spus ca a anuntat-o politia ca sint in coma, dupa ce le-am incasat zdravan“, a povestit adevaratul Ion Gionea. In urma acestei vesti, familia Gionea a ramas socata. Cel mai mult i-a izbit faptul ca datele de identitate, cit si semnalmentele celui agresat coincid cu ale lui Ion Gionea. Initial, cel in cauza s-a gindit la cei doi fii ai sai, Ionut Lucian Gionea, subofiter la Jandarmeria din Neptun, si Marius Alin Gionea, aflat in practica la Academia de Marina din Constanta de aproape un an. Contactat telefonic, unul dintre fiii sai a spus ca tot ceea ce i s-a intimplat tatalui sau este o confuzie neobisnuita. „Este o eroare. Nici nu stiu ce sa zic. Am ramas si eu uimit, cind am auzit, ca toti ai mei. Nu am fost pina acum contactat de cineva de la IJP Constanta si nici nu am avut timp sa ajung la spital sa vad cine este cu adevarat cel batut, daca il cunosc“, a spus Ionut Lucian Gionea.


Ion Gionea, surprins de propria patanie


Intimplarile din ultimele zile, desi l-au surprins neplacut, nu i-au schimbat prea mult activitatile zilnice lui Gionea. Omul isi vede linistit de serviciul sau. Ba mai mult, acum este considerat de colegi o adevarata vedeta, fiind cautat permanent de reprezentanti ai mass-media locale si centrale care vor sa se dumireasca despre adevar. Ieri l-am gasit pe Gionea la locul sau de munca, inconjurat de toti colegii care glumeau pe seama intimplarilor, mindrindu-se intr-un fel ca unul dintre ei a ajuns „eroul ziarelor“. Mai mult, Gionea a precizat: „Ma vedeti, sint intreg si nevatamat. Nici eu nu-mi dau seama cum s-au putut intimpla acestea. Chiar daca as fi avut dusmani, nu cred ca mi-ar fi facut asa ceva. Coincidenta este prea mare si tot acum am aflat ca sint singurul craiovean cu acest nume“.


Foarte surprinsi de patania lui Gioni, cum il numesc cunoscutii, s-au aratat si colegii. „Am vazut si eu la televizor si am ramas uimit. Lucrasem toata ziua impreuna si nu-mi venea sa cred. Dimineata l-am asteptat in vestiar special ca sa vorbesc cu el si sa-l intreb cum este“, a spus Ion Vasilca.


Linistea familiala, tulburata dintr-o eroare


Acasa la familia Gionea, de la aflarea vestii, este un freamat permanent si un du-te-vino. Fiica acestuia, Bianca, da relatii celor care intreaba. Si daca toata familia a fost pusa pe jar, singura care inca nu a aflat este sotia, Mariana Gionea. Femeia este plecata in Italia de o luna si nu a mai sunat in ultima perioada acasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS