21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn hot arestat dupa doua zile de libertate

Un hot arestat dupa doua zile de libertate

Un adolescent de 17 ani s-a intors in puscarie dupa doar doua zile de libertate deoarece a fost prins in timp ce dadea o spargere la Asociatia Judeteana a Vinatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Dolj. Pe 27 iulie, Iulian Folica a iesit din Penitenciarul pentru Minori si Tineri Craiova, unde executase o pedeapsa pentru furt. Adolescentul s-a dus acasa, in comuna Nanov din judetul Teleorman, unde s-a intilnit cu sora sa, Eugenia, si ea eliberata cu o luna in urma din puscarie. Impreuna au hotarit sa se intoarca in Craiova, deoarece intr-un oras mare pot face mai usor rost de bani.


Simbata, 30 iulie, cei doi frati au ajuns in Craiova cu trenul si timp de citeva ore s-au plimbat prin centru ca sa vada ce magazin pot sa sparga. S-au oprit in fata AJVPS, unde, profitind de intuneric, au spart lacatele cu o bara metalica rupta dintr-un gard, au intrat si au inceput sa caute prin birouri dupa bani sau obiecte de valoare. Nu au gasit decit 1.300.000 lei si telefonul mobil al presedintelui AJVPS. Cum prada nu s-a dovedit suficient de bogata, hotii au adunat intr-o plasa inclusiv pixurile si agendele de pe birouri, pentru a le lua cu ei.


Ghinionul lor a fost ca, din cauza caldurii, una din angajatele Asociatiei s-a intors la birou pentru a lua un ventilator. Femeia a auzit zgomote, i-a fost frica sa intre si l-a sunat pe presedintele Nuta ca sa-l intrebe daca nu este cumva inauntru. Deoarece acesta era acasa, angajata a chemat politia. Echipajul Sectiei 4 Politie Craiova, aflata la doar 100 m distanta, a venit imediat la fata locului, luindu-i prin surprindere pe cei doi hoti. Baiatul a fugit pe geam, dar a fost prins in citeva minute, iar fata a ramas inauntru si le-a povestit politistilor planul lor de a face rost de bani. Pe numele celor doi, Tribunalul Dolj a emis, la solicitarea procurorilor, mandate de arestare preventiva. Iulian si Eugenia Folica risca pina la15 ani de puscarie, spre dezamagirea tinarului proaspat eliberat din penitenciar, care spera sa scape doar cu o amenda penala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS