22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBasescu avertizeaza guvernul

Basescu avertizeaza guvernul

Sosit ieri la Palatul Victoria pentru a vedea stadiul integrarii europene, presedintele Traian Basescu (foto) a tinut sa dea si un avertisment serios executivului. Aflat la prezidiul Comitetului Executiv pentru Integrare Europeana, presedintele Basescu le-a cerut ministrilor sa nu intre sub influenta unor grupuri de interese economice, a declarat Adriana Saftoiu, purtator de cuvint al Administratiei Prezidentiale.


Traian Basescu a participat la sedinta pentru a se informa asupra ultimelor evolutii in procesul de integrare a României in structurile europene, la 1 ianuarie 2007. Seful statului a dorit astfel sa afle cum au fost rezolvate problemele semnalate in scrisoarea de avertizare a Comisiei Europene, probleme foarte importante daca tinem seama ca pe 24 august va fi dat publicitatii un raport de tara preliminar pentru România.


„Concluzia presedintelui Traian Basescu dupa discutarea problemelor semnalate in scrisoarea de avertizare a Comisiei Europene a fost ca acestea pot fi integral rezolvate in timp util. Depinde doar de vointa guvernului“, a declarat Saftoiu.


Discutiile presedintelui Traian Basescu cu factorii responsabili din domeniu au vizat problemele punctuale care au fost semnalate in scrisoarea de avertizare a Comisiei Europene: implementarea normelor comunitare privind achizitiile publice, implementarea si punerea in aplicare a dreptului de proprietate intelectuala, implementarea politicilor in domeniul concurentei, probleme legate de capitolul agricultura, protectia mediului, precum si aplicarea efectiva a cadrului legal de combatere a coruptiei, in special la nivel inalt, si intarirea controlului la frontiere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS