10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal630 de milioane de lei vechi pentru Scoala din Serbanesti-Olt

630 de milioane de lei vechi pentru Scoala din Serbanesti-Olt

Cotidianul Curierul National si postul de televiziune B1 TV, alaturi de fundatia „Speranta si Fiii“, au demarat o ampla campanie de ajutorare a sinistratilor din zonele devastate de inundatii, sub numele „Solidar cu România“.


Una dintre actiunile desfasurate in cadrul acestei campanii a fost concertul umanitar „Intinde o mina de ajutor“, care a avut loc miercuri, la Sala Palatului, in urma caruia s-au obtinut 630 de milioane de lei vechi.


Proiectul, initiat de omul de afaceri George Constantin Paunescu, care a si donat, in seara spectacolului, 100 de milioane de lei vechi, a angrenat nume mari de pe scena politica si artistica din România, care au simtit nevoia sa-si exprime in mod concret solidaritatea cu oamenii napastuiti de natura.


Demersul nostru s-a bucurat de sprijinul autoritatilor, reprezentate de vicepremierul Gheorghe Seculici, care a contribuit decisiv la buna desfasurare a spectacolului. Gheorghe Seculici ne-a sprijinit in a obtine pro bono Sala Palatului, locul de desfasurare a spectacolului, donind si suma de 25 de milioane de lei vechi. La concert au participat peste 3.000 de spectatori, printre care s-au numarat si oameni de afaceri, diplomati si corespondenti straini de presa.


Au acceptat, pro bono, propunerea noastra de a „Intinde o mina de ajutor“ celor ramasi fara adapost artistii: Stela Popescu, Alexandru Arsinel, Gloria, Luminita Anghel, Laura Stoica, Nico, Anna Lesko, Blondy, ASIA, Pavel Stratan, Pepe, Bere Gratis, Impact, Nicola, Andra, Mandinga, Angela Similea, Ovidiu Komornyik, Ileana Ciuculete, Nelu Ploiesteanu, Elisabeta Turcu, Heaven, JukeBox Band si Asha. Succesul concertului a fost asigurat si de prestatia de exceptie a Lianei Stanciu, vedeta postului B1 TV, care a prezentat spectacolul. Tot in cadrul campaniei „Solidar cu România“ va avea loc si o licitatie cu lucrari de arta contemporana, realizate de 20 de artisti plastici.


Au raspuns astfel invitatiei pictori, graficieni sculptori, designeri, respectiv Marian Zidaru, Aurel Bulacu, Nicolae Aurel Alexi, Marin Gherasim, Teodor Moraru, Mircea Novac, Aureliu Razvan Ionescu, Stefan Pelmus, Costin Neamtu, Traian Bradean, Angela Popa-Bradean, Alexandru Ghildus, Florin Ciubotaru, Vladimir Setran, Marcel Chirnoaga, Monica Cerchez-Chirnoaga, Gheorghe I. Anghel, Nicolae Blei. Fondurile care s-au strins in urma vinzarii biletelor si donatiile facute in timpul spectacolului, ca si sumele obtinute in urma licitatiei de arta, sint destinate exclusiv reconstruirii scolii din localitatea Serbanesti, din Oltenia, distrusa de inundatii.


Au sprijinit buna desfasurare a evenimentului: InterAgro, Media Sud Europa, Media Sud Management, News Outdoor România, membra alaturi de B1 Tv a Grupului News Corporation (care a facut un dublu gest de caritate invitind la spectacol, cu biletele cumparate de firma, persoanele defavorizate), Baxi, PTT Turism, Dinasty, Otter, Lantul farmaceutic Sensiblu, Colegiul Farmacistilor din România, reprezentanta in România a companiei producatoare de medicamente Eli Lilly, A&A Medical S.R.L., Cristi Zinger – managerul Paradigma Production, Coca-Cola România, Elite România, BGS si Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat – Sala Palatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS