16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTariceanu drege demisia cu o remaniere

Tariceanu drege demisia cu o remaniere

Cel putin patru ministri pleaca de la Palatul Victoria. Intre cei vizati: Monica Macovei, Ene Dinga, Mircea Cinteza, Ionut Popescu si Sulfina Barbu


Daca s-a razgindit in privinta demisiei si a anticipatelor, lui Calin Popescu Tariceanu ii mai ramine sa se tina de cuvint cu remanierea. Aceasta a fost anuntata in citeva rinduri ca raspuns la insistentele presedintelui si ale PD de a convoca alegeri in toamna. Tariceanu a promis ca, la sase luni de la preluarea mandatului, va face o evaluare a activitatii ministrilor si atunci va hotari cine ramine si cine pleaca de la Palatul Victoria. Insa, chiar dupa o sedinta a conducerii PNL in care rezultatele demnitarilor trebuia discutate, premierul a anuntat intempestiv ca isi da demisia. Ca nu a facut-o in cele din urma, il lasa cu inca o promisiune neonorata, deocamdata. Calin Popescu Tariceanu a anuntat, ieri, ca va face promisa evaluare. Cind, insa, premierul sustine: „In curind, dar data nu este stabilita“. Daca seful guvernului se fereste sa spuna cine i-ar putea parasi echipa, colegii sai de partid nu sint chiar atit de rezervati.


„Sintem obligati sa analizam foarte serios activitatea unor membri ai executivului care nu s-au remarcat nici in viata legislativa, nici in decizia politica. In urma acestei analize se impune o remaniere. Alianta D.A. nu-si mai poate permite sa tina in functie niste oameni care pun in pericol integrarea europeana“, sustine senatorul liberal Norica Nicolai. Potrivit acesteia, Ministerele Justitiei, Integrarii Europene, Sanatatii si Finantelor Publice nu functioneaza asa cum ar trebui. Si nu este singura care critica, mai multi lideri ai Aliantei si-au exprimat nemultumirea fata de activitatea Monicai Macovei, a lui Ene Dinga, Mircea Cinteza si Ionut Popescu. De asemenea, surse guvernamentale sustin ca si Sulfina Barbu, ministrul Mediului, se pregateste sa plece de la Palatul Victoria.


Daca atunci cind a renuntat la demisie, decizia i-a apartinut exclusiv, pentru remaniere Calin Popescu Tariceanu se va consulta si cu partenerii de guvernare.


Purtatorul de cuvint al PNL, Eugen Nicolaescu, a declarat ieri pentru Rompres ca, desi remanierea este atributul primului-ministru, el crede ca premierul va solicita acordul partidelor care compun coalitia guvernamentala pentru diverse modificari in alcatuirea Cabinetului. In opinia sa, Tariceanu a inteles, din evolutia situatiei politice, ca, in afara de angajarea raspunderii guvernului, este nevoie si de o revigorare a activitatii acestuia. Eugen Nicolaescu si-a exprimat convingerea ca o analiza a activitatii ministrilor din ultimele sase luni, urmata de propuneri facute partidelor din coalitie pentru modificari in componenta guvernului, va avea loc saptamina viitoare, dupa ce „a fost intirziata din cauza evenimentelor care s-au succedat intr-un ritm ametitor in ultimele zile“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS