10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCu sau fara inundatii, românii nu vor anticipate

Cu sau fara inundatii, românii nu vor anticipate

Increderea românilor in Alianta D.A. este tot mai scazuta. In lipsa altei alternative, românii incep sa se reorienteze spre PSD si PRM. Un sondaj de opinie OMNIBUS, realizat de Centrul de Sociologie Urbana si Regionala – CURS, in perioada 10-17 iulie a.c., atunci cind premierul Tariceanu anunta demisia guvernului si organizarea alegerilor anticipate, arata ca 59% dintre români nu sint de acord cu alegerile anticipate, fata de 29 de procente, care ar opta pentru alegerea unui nou parlament. In plus, doar 22 la suta cred ca Alianta D.A. ar avea de cistigat de pe urma anticipatelor, in timp ce 23 la suta dintre cetatenii cu drept de vot apreciaza ca nimeni nu are de cistigat.


Comparativ cu sondajul realizat in luna martie de aceeasi institutie, se observa ca procentul celor care vor anticipate a scazut de la 41 la suta la doar 23, in timp ce numarul românilor care nu vor anticipate a ramas acelasi, de 59 de procente. In cazul in care sint totusi organizate, potrivit sondajului difuzat ieri, Aliantei PNL-PD i-ar reveni 45 la suta din optiunile electoratului, iar PSD – 30 la suta. Pentru PRM ar vota 10 la suta dintre cei chestionati, UDMR – 6 la suta, PC (fost PUR) – 3 la suta. PNG, PIN si PPCD (PNTCD) ar intruni fiecare cite un procent. In favoarea altui partid ar vota 3 la suta dintre cei chestionati. Rezultatele sint relative, in conditiile in care cei nehotariti sau care nu ar vota reprezinta 43 la suta dintre persoanele intervievate. Volumul esantionului a fost de 1.050 de persoane de peste 18 ani, iar sondajul este reprezentativ la nivel national.


Un sondaj IMAS, realizat cu exact o luna inainte, in perioada 9-17 iunie, arata ca intentiile de vot pentru Alianta D.A. sint la nivelul de 55 la suta, in timp ce PSD cumula 23 de procente. In cazul PRM si UDMR, lucrurile sint mai simple, cele doua institutii aratind procente identice pentru cele doua formatiuni: PRM – 10 la suta, iar UDMR – 6 procente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU