21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalEra sa moara inecata in propria locuinta

Era sa moara inecata in propria locuinta

Unul dintre locurile de refugiu amenajate pentru sinistratii din Dolj ramasi fara locuinte este Spitalul de Urgenta Craiova. Oamenii nu s-au indurat insa sa-si paraseasca locuintele distruse de ape pentru o locuinta provizorie, preferind sa doarma sub cerul liber. Dupa ultimele zile de potop, in spital este un sinistrat si acela cu probleme de sanatate.


Gheorghita Chirita, de 66 de ani, a ajuns marti seara la Spitalul de Urgenta Craiova cu ambulanta SMURD, dupa ce puhoaiele s-au dezlantuit inundind localitatea doljeana Motoci. Batrina a fost la un pas de a muri inecata in propria-i casa: „Apa ajunsese de o palma sub tavan. Eram prinsi acolo eu si barbatul meu. Nu credeam ca o sa scapam cu viata. Atunci au venit oamenii aceia, jandarmii, cu o barca, si ne-au scos din apa“. Salvatorii au dus-o apoi pe batrina pina la ambulanta.


Ajunsa la spital, batrina a fost internata in Clinica Medicala I, unde s-a constatat ca avusese un puseu hipertensiv, fiind la un pas de infarct. Dupa doua zile de stat in spital, Gheorghita Chirita se simte mai bine. Inima nu o mai supara atit de tare. Are insa sufletul plin de amaraciune. Toata viata a muncit ca sa-si ridice o casa, iar acum si-a vazut toata avutia dusa pe apa simbetei, intr-o clipa. „Nu a mai ramas nimic din casa, au darimat-o suvoaiele din temelii. Casa de caramida, ridicata de mine si de barbatu-meu. Am locuit 23 de ani acolo. Cind m-am maritat, dormeam cu barbatu-meu pe chirpici. Acum sint prea batrina ca s-o mai iau de la capat“, a spus Gheorghita cu lacrimi in ochi.


Batrina nu se simte in stare sa o ia de la capat, s-a resemnat. Spune ca nu mai vrea decit sa se odihneasca: „Daca nu o sa mai fie loc pe lumea asta o sa stau la cimitir, ca acolo am mormintul meu, pe care nu l-a stricat ploaia“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS