14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDefileul Jiului, blocat de viituri

Defileul Jiului, blocat de viituri

Intreaga circulatie de pe Defileul Jiului a fost blocata citeva ore, din cauza aluviunilor care s-au scurs de pe versantii muntelui si au colmatat atit soseaua, cit si calea ferata. Toate trenurile care au circulat de marti pina ieri-dimineata au avut intirzieri considerabile, dupa ce luni noapte un copac a rupt firele de inalta tensiune si calatorii au stat peste sapte ore in trenul care se indrepta spre litoral.


Zeci de masini au ramas blocate intre bolovanii care s-au prabusit pe carosabil, oamenii riscindu-si viata pentru ca de pe versanti se prabuseau bolovani. „Coloanele de masini erau de patru kilometri si nu s-a permis circulatia, pina la deblocarea totala a carosabilului. La fata locului s-au deplasat echipele de la Drumurile Nationale din Gorj“, a precizat Constantin Fulga, consilier la Oficiul Prefectural Petrosani.


Conform reprezentantilor CFR Petrosani, toate trenurile care au circulat incepind de luni noapte si pina ieri in jurul orei 11.00 au avut intirzieri si au fost oprite pe traseu din cauza blocajului de pe Defileul Jiului. „Ieri s-a lucrat in continuare la linia de contact, acolo unde au fost mari probleme“, a precizat Ion Dobrica, reprezentant CFR Calatori Petrosani.


Sinistratii vor primi ajutoare de la guvern


Familiile care au ramas izolate si fara locuinte din cauza ploilor torentiale sint in atentia autoritatilor guvernamentale, pentru a primi ajutoare de urgenta. Danut Buhaescu, primarul orasului Uricani, a spus ca a demarat o ancheta in teren prin care evalueaza pagubele, iar situatia va fi trimisa Directiei de Munca si Solidaritate Sociala din Deva. „Reprezentantii acestei directii vor face propuneri pentru ajutoare, iar cele mai afectate familii vor fi sprijinite. Acesta este singurul ajutor care ne vine din alta parte, pentru ca trebuie sa spun ca oamenii nu au apa potabila“, a precizat Danut Buhaescu, primarul orasului Uricani. Acesta s-a aratat nemultumit si de reactia celor de la RAAVJ Petrosani, care nu au considerat necesar sa aduca o cisterna de apa in zona. „Nu inteleg de ce aceasta reactie. Am trimis si in scris o cerere pentru o cisterna de apa si conducerea RAAVJ a considerat ca nu e necesar si chiar a cerut bani pentru apa“, a afirmat Buhaescu.


In replica, Gheorghe Cioara, director RAAVJ Petrosani, a spus ca a considerat ca oamenii vor avea apa atunci cind conducta va fi reparata si ca, pentru remedierea defectiunilor, s-a lucrat chiar si cind ploua.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS