16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStudentul - impuscat dintr-o pozitie imposibila

Studentul – impuscat dintr-o pozitie imposibila

Politistii incearca sa afle daca fiul colonelului Diaconu s-a impuscat singur din greseala, a fost impuscat de altcineva ori a incercat sa se sinucida


Politistii doljeni nu au reusit inca sa desluseasca misterele care invaluie cazul fiului unui colonel MApN, care s-ar fi impuscat marti cu arma de vinatoare a tatalui sau. Cercetarile continua, oamenilor legii fiindu-le greu sa creada ca cineva se poate impusca din greseala in umar cu o arma de vinatoare.


Victima si-a sunat tatal, a incuiat usa, apoi s-a dus sa ceara ajutor


Reamintim ca Mihai Diaconu, de 21 de ani, din Craiova, fiul colonelului de armata Lucian Diaconu, a coborit marti, in jurul orei 17.30, la farmacia de la parterul blocului in care locuia, solicitind ajutor pentru ca era grav ranit la umarul sting. I-a explicat farmacistei ca era singur acasa si s-a impuscat din greseala cu arma tatalui sau. Farmacista a aruncat o privire la rana pe care tinarul o acoperise cu un prosop, ca sa opreasca singerarea, apoi, dindu-si seama ca e foarte grava, a anuntat Serviciul de Ambulanta. Citeva minute mai tirziu, echipajul SMURD a sosit la fata locului si l-a preluat pe ranit, ducindu-l la Spitalul de Urgenta Craiova pentru a primi ingrijirile medicale necesare. Tinarul a fost operat, insa leziunea este foarte grava, glontul producindu-i multiple fracturi la nivelul umarului.


Ofiterii Biroului Arme, Explozibili, Substante Toxice (AEST) din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Dolj, care au demarat o ancheta in acest caz, au inceput sa descilceasca itele acestui accident care pune multe semne de intrebare. Politistii au aflat ca tinarul, inainte de a cobori la farmacie, si-a sunat parintii – plecati in concediu la mare – si le-a spus ca, jucindu-se cu arma de vinatoare, s-a impuscat din greseala in umar. Tatal sau, colonelul Lucian Diaconu, l-a sfatuit la telefon sa coboare la farmacie si sa ceara ajutor. Dupa ce a incropit un soi de bandaj dintr-un prosop de baie, grijuliu, Mihai Diaconu si-a luat cu el telefonul mobil, a iesit din apartament, a incuiat usa cu cheia, apoi s-a dus la farmacie.


„Un astfel de accident ar putea avea loc, insa dintr-o pozitie mult prea greu de realizat“


Oamenii legii n-au reusit inca sa-l audieze pe tinar, din cauza starii precare de sanatate a acestuia. Cunosc insa faptul ca rana a fost produsa de o arma de vinatoare tip „IJ Boc“, avind drept incarcatura cartuse de calibrul 12 mm cu proiectil unic. De la farmacista care a chemat ambulanta au aflat ca rana prezenta urme de funingine, specifice unei leziuni produse prin impuscare de la mica distanta. Cu toate acestea, ofiterii de politie sint destul de contrariati de modul in care victima sustine ca s-a produs incidentul. „Am ramas, deocamdata, la varianta autoaccidentarii, dar asta in conditiile in care n-am reusit sa vorbim cu tinarul pina acum. Teoretic, un astfel de accident ar putea avea loc, insa dintr-o pozitie mult prea greu de realizat. Spre exemplu, se putea produce o asemenea descarcare accidentala a armei daca pusca era incarcata, cu piedica lasata si daca, sprijinita fiind cu patul de podea si teava in sus, victima ar fi atins tragaciul cu piciorul. Pentru ca nu avem deocamdata suficient de multe amanunte, nu am exclus nici varianta unei descarcari accidentale provocate de altcineva si nici pe cea a tentativei de sinucidere, care mi se pare insa cea mai grea de crezut, pentru ca tinarul nu ar mai fi cerut ajutor, ci ar fi apasat si a doua oara pe tragaci“, a precizat comisarul-sef Constantin Stoiculescu, seful Biroului AEST Dolj. Politistii urmeaza sa lamureasca si conditiile in care colonelul Lucian Diaconu isi pastra arma, pentru care detinea permis legal, dar si modul in care fiul sau a reusit sa intre in posesia ei.


Informatii contra cost


Vecinii familiei Diaconu povestesc ca, in momentul in care tinarul s-a impuscat, ar fi fost singur acasa, parintii lui fiind plecati in concediu la mare. Ei s-au intors acasa in cursul noptii de marti spre miercuri, la aflarea celor intimplate. Vecinii mai spun ca Mihai Diaconu este student in anul II si este un tinar model care nu le-a facut niciodata probleme parintilor lui si au respins din start varianta unei tentative de sinucidere. Cu toate acestea, unul dintre vecinii de palier ai colonelului Diaconu, un pic cam matolit, s-a gindit ieri ca ar putea sa faca bani frumosi de pe urma tragediei, solicitind diverse sume ziaristilor veniti la fata locului, pentru a le dezvalui amanunte „picante“ despre cele intimplate marti dupa-amiaza in apartamentul 7 al blocului I 5 ab.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS