Acasă Local Doi mineri din Petrila au murit ingropati de vii

Doi mineri din Petrila au murit ingropati de vii

Doi angajati ai Exploatarii Miniere Petrila au murit intr-un grav accident de munca, sufocati sub un munte de carbune, in timp ce verificau o actiune de puscare ce a avut loc intr-un siloz de la suprafata.


Florin Tazlauanu, sef adjunct la Sectorul aeraj, si Nicolae Kurila, miner sef de brigada la Sectorul aeraj, au fost acoperiti de minereul care s-a desprins de pe peretii silozului si au murit sufocati. Dupa doua ore, colegii le-au sesizat lipsa si au inceput sa-i caute, gasindu-i ingropati sub carbune.


Constantin Jujan, directorul Exploatarii Miniere Petrila, spune ca in locul in care s-a produs accidentul, inainte cu citeva ore, a fost necesara dislocarea carbunelui cu ajutorul explozibilului deoarece minereul era lipit de peretii silozului, iar cei doi se pare ca verificau daca operatiunea a decurs normal.


O comisie formata din specialisti ai Inspectoratului Teritorial de Munca, ai Parchetului si ai Companiei Nationale a Huilei a demarat imediat o ancheta pentru a stabili cauzele si imprejurarile care au dus la decesul celor doi mineri. Acestia erau casatoriti si aveau o vechime in munca de peste 13 ani.


De la inceputul anului, in minele din Valea Jiului s-au inregistrat 143 de accidente de munca, acesta fiind cel de-al treilea soldat cu pierderi de vieti omenesti. In prezent, aproape toate minele din Valea Jiului au acumulat mari cantitati de carbune, pe care l-au depozitat in silozuri, din cauza grevei CFR si a stocurilor care s-au acumulat la termocentralele Mintia si Paroseni.

Exit mobile version