8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalInundatii la Spitalul de Urgenta Craiova

Inundatii la Spitalul de Urgenta Craiova

Tavanul policlinicii Spitalului de Urgenta Craiova este pe cale sa se prabuseasca din cauza infiltratiilor. Cadrele medicale de aici s-au obisnuit sa-si desfasoare activitatea inconjurate de galeti in care se aduna apa scursa prin tavan la fiecare ploaie. In urma potopului din ultimele zile insa, conducerea spitalului a fost nevoita sa inchida unul dintre cabinetele in care nu se mai putea lucra din cauza umezelii, existind totodata si pericolul prabusirii tavanului. „Cabinetul de boli de nutritie si diabet a fost inchis, iar cadrele medicale s-au mutat in cabientul de oncologie, pina la rezolvarea problemei“, a declarat ing. Radu Mantale, seful Serviciului Tehnic si Administrativ din cadrul Spitalului de Urgenta Craiova.


In urma lucrarilor de reamenajare demarate in ultimul an la spital a fost refacuta hidroizolatia corpului principal de cladire, insa fondurile nu au fost suficiente si pentru refacerea tavanului policlinicii. Potrivit conducerii serviciului administrativ al unitatii sanitare, ultima reparatie la acoperisul policlinicii a fost efectuata in 1995, lucrarea fiind garantata cinci ani. De atunci au trecut insa zece ani si hidroizolatia nu a mai fost refacuta.


De curind, policlinica (ambulatoriile de specialitate pentru copii si adulti) a intrat intr-un program de reabilitare a hidroizolatiei, finantat de Consiliul Judetean Dolj, care a alocat pentru aceasta 2,6 miliarde de lei. Deocamdata, potrivit reprezentantilor Spitalului de Urgenta Craiova, este in curs de organizare licitatia pentru desemnarea firmei executante. In acelasi program mai sint cuprinse reabilitarea punctului termic si a caminului medicilor din incinta unitatii sanitare. La ritmul in care se desfasoara formalitatile pentru organizarea licitatiei, ar fi mai degraba necesare masuri pentru limitarea distrugerilor facute de apa care se infiltreaza prin tavan si de suplimentarea numarului de galeti alocate cabinetelor din policlinica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS