27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCrima oribila la Slatina

Crima oribila la Slatina

Profesoara Ileana Damian a fost gasita moarta in Padurea Streharet


Profesoara Ileana Damian, disparuta in cursul zilei de marti, saptamina trecuta, a fost gasita de prieteni. Dupa zile de cautari, dupa zecile de intrebari pe care si le-au pus, urmind firul logic al intimplarilor din acea zi fatidica, amicii sai i-au descoperit cadavrul, duminica dupa-amiaza, in Padurea Streharet din Slatina. E greu de descris in cuvinte durerea celor dragi, spaima prietenilor care nici astazi nu stiu cu certitudine ce s-a intimplat cu Ileana. Se pare ca tinara ar fi luat un taxi catre Colegiul Agricol „Carol I“, iar sfirsitul sau tragic ar putea fi legat de acest gest. Astazi, cei care au iubit-o o conduc pe ultimul drum pe fata deosebit de calda, linistita, cu un respect deosebit pentru toti cei cu care statea de vorba, apropiata de Dumnezeu si de biserica, cu multi prieteni, care n-a mai apucat ziua propriei nunti.


Jaf sau razbunare?


Ileana Damian, profesoara de franceza la Colegiul National „Ion Minulescu“ din Slatina, a disparut marti, 28 iunie. Tinara de 31 de ani se indrepta spre centrul de bacalaureat de la Colegiul Agricol „Carol I“ din Slatina. Era in intirziere, pentru ca sosise in Slatina de-abia in cursul acelei zile, de la Petrosani, unde petrecuse citva timp alaturi de logodnicul sau. A aflat in ultima clipa ca a fost selectata pentru a face parte din comisia de examinare la limba franceza, asa ca n-a avut timp, de la sosirea in Slatina pina la plecarea spre liceu, decit sa-si lase bagajele si sa faca un dus. Inainte de a pleca, a vorbit cu prietena ei cea mai buna, nu foarte mult, din acelasi motiv – graba.


Apropiatii cred ca ultima persoana cu care Ileana a stat de vorba ar fi unul dintre profesorii care o asteptau la centrul de examen, pentru instructaj. Mai mult, se pare ca i-a transmis profesorului ca se afla in drum spre liceu sau chiar ca a ajuns. Tot rudele mai spun ca profesorul respectiv ar fi afirmat ca a auzit in telefon si muzica, ceea ce conduce la banuiala ca se afla intr-un taximetru.


Pe de alta parte, tatal fetei, Nicolae Damian, cu doar doua zile inainte de a se descoperi trupul neinsufletit al fiicei sale, povestea ca e posibil ca fata sa fi plecat fara nici un leu la ea, pentru ca ultimii bani, in afara celor trei milioane pe care le pastra pentru a achita avansul la masina pe care urma s-o cumpere, ii daduse pe biletul pentru microbuz. Avea insa de gind sa ridice de pe card cele doua salarii (banii pentru concediu), tot pentru a achita masina.


Povestea tinerei slatinence a facut inconjurul orasului. Nu putini au fost cei care si-au dat cu parerea, iar in momentul in care a fost descoperit cadavrul fetei s-a mai lansat o ipoteza, aceea ca niste elevi ar fi vinovati de moartea fetei. Ar fi existat si motivul, pentru ca, se pare, zece elevi ai Ilenei Damian ar fi ratat bacalaureatul tocmai pentru ca n-au reusit sa promoveze la limba franceza. Anchetatorii au luat in calcul si aceasta pista, desi, oficial, nu se face nici un comentariu.


„Daca a fost jaf, de ce s-a gasit cruciulita de aur in drum?“


Cautarile au inceput imediat dupa aflarea disparitiei, in dupa-amiaza zilei de marti, cind parintii au fost anuntati ca tinara n-a ajuns la Colegiul Agricol. Prietenii au format grupuri de cautare, nemultumiti de faptul ca politia se misca prea incet. Au facut afise cu fotografia Ilenei, in care au precizat zona in care ar fi putut sa dispara, si le-au imprastiat in tot orasul, in speranta ca cineva care a auzit sau a vazut ceva le va da vreun indiciu. Se pare ca singurul amanunt care le fusese furnizat de un taximetrist, anume ca o fata cu semnalmentele tinerei disparute a fost vazuta pe malul Oltului, in zona plajei, plingind, a fost o pista gresita.


Trupul fetei a fost descoperit nu de Politie, ci tot de prieteni. Rudele povestesc cu teama despre acest episod si insista sa nu le fie pomenite numele, atita timp cit cei care au omorit-o pe Ileana nu au fost depistati. Duminica, au pornit, ca in fiecare zi, s-o caute pe fata. Au lipit afise si s-au hotarit, vazind ca nimeni nu face nimic, sa mai faca un tur prin Padurea Streharet, unde banuiau ca, daca i s-ar fi intimplat ceva rau, ar fi putut fi adusa, fiind locul cel mai apropiat de Colegiul Agricol. Au avut dreptate, pentru ca au descoperit trupul prietenei lor la aproximativ zece metri de mers din drumul principal care duce la gradina zoologica, spre Minastirea Streharet. E greu de spus daca Ileana a fost omorita in acel loc sau doar a fost aruncat cadavrul acolo. Cert este ca prietenii au descoperit trupul in stare avansata de putrefactie, sfirtecat de animalele padurii. In drum au mai descoperit cruciulita din aur, fara lantisor, iar linga cadavru – geanta cu lucrurile personale, o pereche de cercei in geanta, un card etc. „Daca a fost jaf, de ce s-a gasit cruciulita de aur in drum?“, se intreaba toata lumea.


Fata fusese legata de miini cu chilotii, avea pe ea numai un tricou care ii acoperea partea superioara a corpului, pe fata avea un ciorap subtire, iar din piciorul drept, de la genunchi in sus, ramasesera numai oasele. Nu mai avea nici par, nici ochi – o priveliste pe care au suportat-o doar medicii legisti si personalul de la morga. Aceasta imagine, insa, ii va chinui tot restul vietii pe prietenii care i-au descoperit trupul.


Trebuia sa se casatoreasca in septembrie


In urma Ilenei Damian a ramas o durere greu de descris. Ieri, la morga, au venit prietenii si unchiul fetei, primarul comunei Spineni. Doar ei stiu cum au gasit puterea sa mearga sa cumpere cele necesare inmormintarii, dupa care sa astepte ca doctorii sa le dea trupul mutilat, pe care sa-l ingroape dupa datina.


Au imbracat-o in rochia de mireasa pe care de-abia astepta s-o poarte, chiar in aceasta toamna. Logodnicul ei a fost retinut la politie pina spre prinz, pentru a raspunde la noi intrebari. Parintii au asistat ca hipnotizati la tot ceea ce se intimpla. Ileana va fi ingropata la Spineni, la casa de la tara a familiei. Vor veni cei care au cunoscut-o, poate mai putini decit daca inmormintarea ar fi avut loc in Slatina si daca o parte dintre colegi nu ar fi fost prinsi cu examenele. Sa o conduca, mireasa, pe ultimul drum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU