15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSUA implementeaza la Craiova un program de planificare familiala

SUA implementeaza la Craiova un program de planificare familiala

Autoritatile locale au semnat ieri la Craiova protocolul privind imbunatatirea accesului la servicile de planificare familiala. Proiectul lansat vineri poarta denumirea „Initiativa pentru Sanatatea Familiei in România“ – componenta urbana si, alaturi de Craiova, mai sint incluse zece orase. Printre cei care au participat la eveniment s-au numarat reprezentantii primariei, ai Directiei Judetene de Munca, ai Casei de Asigurari de Sanatate Dolj, ai Inspectoratului Scolar Judetean Dolj si ai Directiei de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Dolj. Beneficiarii proiectului sint femei cu virsta cuprinsa intre 15 si 49 de ani. Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID) este cea care a demarat implementarea inca din anul 2001, cind prima componenta a fost cea rurala.


Mihai Corciova, coordonatorul Institutului de Cercetare si Formare John Snow (JSI), partener al USAID la nivelul României, a declarat ca grupurile de initiativa de la nivelul fiecarui oras aplica programul in modalitatea pe care o considera optima. Una dintre posibilitatile la care pot apela presupune instruirea medicilor de familie care sa transmita mai departe informatiile si sa ofere consultatii gratuite.


„In prezent, 75 la suta din populatia saraca locuieste in mediul rural. Cu toate acestea, in Dolj, in 2004 mortalitatea ca urmare a avorturilor a fost zero. Se dovedeste astfel o imbunatatire a modalitatii de gindire. Inainte de 1989 au existat foarte multe cazuri de deces din cauza avorturilor“, a precizat Dan Mogos, directorul Directiei de Sanatate Publica Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS