Acasă Local Fostul prefect sare la gitul colegilor de partid

Fostul prefect sare la gitul colegilor de partid

Datoria de aproape 300 de milioane de lei pe care organizatia judeteana a PSD Olt a acumulat-o anul trecut, in timpul desfasurarii alegerilor locale, incinge spiritele in partid. Fostul prefect al judetului, Marin Diaconescu, in prezent deputat, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca i s-ar fi solicitat sa doneze zece milioane de lei la bugetul organizatiei judetene. „Atit mie, cit si celorlalti membri ai partidului care reprezentam judetul in Delegatia Permanenta ni s-a cerut sa dam cam zece milioane de lei la filiala, drept contributie benevola. Cum stiam de datoria facuta de partid intre cele doua tururi de scrutin de la alegerile locale din vara anului trecut, este clar ca se doreste acoperirea ei din acesti bani. Eu nu accept asa ceva si nici nu ma gindesc sa fiu de acord cu treaba asta. Nu sint dispus sa platesc din buzunarul meu banii pe care altii i-au cheltuit fara justificare, chiar daca e vorba despre campania electorala a partidului meu. Cit am fost presedinte al PSD Olt, adica pina in luna aprilie a anului in curs, am facut totul cu acte. De fiecare data cind am facut comanda pentru o lucrare sau un serviciu, am avut aprobare. Cei care au impovarat partidul cu datoria asta (270 de milioane de lei – n.r.) trebuie sa plateasca“, a declarat Diaconescu.


Acesta a adaugat ca debitul pentru care, in prezent, PSD Olt are instituit sechestru a fost acumulat in baza unor facturi fiscale pe care nu sint trecute numele persoanelor, ci initialele PSD Olt, lucru care ingreuneaza identificarea celor care au facut respectivele comenzi si nu le-au onorat. Printre persoanele direct implicate in aceasta afacere si care au fost mentionate de fostul prefect in conferinta de presa se numara ex-primarul slatinean Gheorghe Paunescu, prin intermediul firmei fiului sau (cu o comanda pentru materiale promotionale de 46 de milioane de lei – n.r.), dar si Ion Toma, actualul presedinte al PSD Olt, care a coordonat campania electorala a lui Paunescu intre cele doua tururi de scrutin din vara 2004.


„Diaconescu a avut stampila pe mina…“


Ion Toma neaga insa orice implicare in acumularea acestor datorii si spune ca fostul sau contracandidat la presedintia PSD Olt incearca acum sa fuga de responsabilitate. „Nu stiu de unde a scos domnul Diaconescu asemenea speculatii, dar eu nu am nici o legatura cu aceasta poveste a datoriilor. Ca sa fi facut comenzi in numele partidului la vremea pe care o mentioneaza el, ar fi trebuit sa am stampila partidului pe mina. Or, ea s-a aflat tot timpul la presedintele de atunci, adica la Marin Diaconescu! Eu nu eram abilitat sa fac nici o comanda, m-am ocupat doar de actiuni electorale, nu de bani. Nu eu eram mandatarul financiar al partidului, ci altcineva. Se pare ca se incearca fuga de responsabilitate (…). In orice caz, nu s-ar fi ajuns aici daca cei care au condus partidul ar fi dat o atentie mai mare actiunii de incasare a cotizatiilor. Pina la ora asta s-ar fi platit toate debitele“, s-a dezvinovatit Ion Toma.

Exit mobile version