11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal In audienta la procuror, inarmat cu un cutit

In audienta la procuror, inarmat cu un cutit

• Asistentul universitar Radu Cristian Dragonu de la UMF Craiova – care facuse o plingere penala impotriva lui Adrian Nastase si a acolitilor acestuia, „care au incercat sa ma omoare“ – a incercat sa intre la Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj avind asupra lui un briceag automat • Dupa ce arma alba a fost descoperita de jandarmi, cadrul didactic a explicat ca n-avea nici un gind rau cu procurorul Crivineanu, ci poarta la el cutitul respectiv pentru a se apara de… ciini


Un cadru didactic al Universitatii de Medicina si Farmacie din Craiova a incercat sa-l „viziteze“ pe un procuror de la Parchetul Tribunalului Dolj inarmat cu un briceag. Prin luna ianuarie a acestui an, asistentul universitar Radu Cristian Dragonu, cadru didactic al Universitatii de Medicina si Farmacie din Craiova, a depus la Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj o plingere „impotriva lui Adrian Nastase si a acolitilor lui, care au incercat sa ma otraveasca“. Procurorii s-au uitat cam chioris la sesizarea cu pricina, dar s-au gindit ca trebuie totusi sa faca o serie de verificari in acest sens. I s-au prelevat reclamantului probe biologice, care au fost trimise la Institutul de Medicina Legala „Mina Minovici“ din Bucuresti, pentru a se depista eventualele urme ale unei otraviri. Numai ca legistii au cerut plata inainte pentru aceste analize medicale, iar Parchetul doljean nu prea avea de unde sa cheltuiasca vreo 21 de milioane de lei pentru „otravirea“ lui Dragonu. Asa ca procurorii i-au comunicat petentului ca, daca este interesat de rezultatul acestor analize, atunci sa le plateasca.


„Port la mine briceagul ca sa ma apar de ciinii din Craiovita“


Marti, asistentul universitar a venit in audienta la magistratul Ion Crivineanu, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj, pentru a cere socoteala in legatura cu plingerea facuta impotriva „lui Adrian Nastase si a acolitilor lui“ si pentru a-l convinge pe procuror sa plateasca Parchetul aceste analize. Enervat de raspunsul primit de la prim-procurorul adjunct Crivineanu – „Nu avem fonduri pentru aceste analize medicale!“ – Dragonu i-a spus magistratului: „Da-mi o foaie sa fac o cerere!“. Mai in gluma, mai in serios, deranjat si de tonul poruncitor al asistentului universitar, magistratul i-a explicat elegant lui Radu Cristian Dragonu ca pe firma de afara scrie „Parchet“ si nu „Librarie“. Universitarul s-a ofensat si a plecat sa cumpere o coala si sa-si scrie cererea, iar peste vreo 20 de minute s-a intors la Parchet pentru a merge din nou in audienta la procurorul Crivineanu. Jandarmii care asigura protectia magistratilor si paza institutiei au avut fericita inspiratie de a-i face lui Dragonu un control sumar, asa cum scrie la regulament ca trebuie facut fiecarei persoane care patrunde in incinta. Surpriza: asistentul universitar avea in borseta un briceag cu deschidere automata cu care se pregatea sa intre in audienta, desi i se explicase ca nu are voie cu nici un fel de arma in incinta. Luat la intrebari de subofiterii de jandarmi, Dragonu a explicat ca briceagul ii trebuia „sa ma apar de ciinii din Craiovita“, insa n-a putut sa justifice de ce nu a avut la el acest briceag si la prima vizita facuta la Parchet in aceeasi zi. Cei doi jandarmi de la Parchet si-au facut datoria si l-au predat pe asistentul universitar colegilor lor, insa acestia s-au aratat mult prea gentili si nu l-au sanctionat contraventional decit cu un simplu avertisment pe Radu Cristian Dragonu, mai ales ca acesta i-a „miscat profund“ cind le-a explicat ca folosea unealta respectiva pentru „disectii“ asupra pachetelului de mincare pe care il lua cu el la serviciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU