16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalRazboi total in PPRM

Razboi total in PPRM

„Onorificul“ Vadim Tudor il exclude din partid pe presedintele Ciontu. „Asistam la un puseu nervos al lui Vadim, care s-a trezit crezind ca partidul este proprietatea lui“, se apara seful peremistilor.


Vadim Tudor arunca in aer PPRM. Dupa ce acum aproape trei luni l-a instalat in locul sau pe Corneliu Ciontu, acum s-a razgindit si il da jos pe acesta din functia de presedinte al partidului.


Cele doua tabere din razboiul fratricid declansat in PPRM au dreptate intr-un singur punct: e vorba de un puci. Vadim Tudor spune ca Anghel Stanciu si liderul partidului, Corneliu Ciontu, au avut o „tentativa de puci“, insa actiunile presedintelui de onoare si ale „juntei“ sale arata tot la fel. Amenintari cu autobuze cu simpatizanti ai lui Vadim, acuzatii reciproce de ocupare a sediului central, avertismente privind posibile actiuni violente la Consiliul National, toate acestea dau sentimentul ca PPRM s-a transformat intr-un teatru de lupta sud-american. Situatia va fi lamurita probabil simbata, la Consiliului National al PPRM, cind Vadim va incerca sa preia din nou sefia partidului si rolul de „locomotiva“ a peremistilor.


Criza s-a declansat duminica, atunci cind liderii de grup parlamentar de la Camera Deputatilor si Senat, Lucian Bolcas, respectiv Gheorghe Funar, au cerut ca Vadim Tudor sa redevina „locomotiva“ partidului pentru eventualitatea unor alegeri anticipate. Lor li s-au alaturat si organizatia de tineret si cea de femei.


Vadim Tudor a raspuns imediat apelului si tot imediat a inceput sa-l atace pe presedintele partidului, o tactica aplicata cu succes in ultimii ani asupra dezertorilor sau exclusilor din partid. El sustine ca unii dintre aceia pe care i-a lasat, provizoriu, in locul sau au facut un acord tacit cu PSD, pentru ca PPRM sa devina o anexa a acestuia. „Este vorba de acei oameni care, dupa alegerile locale din iunie 2004, mi-au fortat mina sa facem o alianta cu PSD, desi Traian Basescu ma rugase, personal, sa semnez un protocol cu el“, a mai spus el.


Mai mult, Vadim vrea si revenirea la denumirea initiala a partidului, PRM, pe motiv ca sintagma „popular“ este „asimilata cu mare greutate de electorat“ si „poate sa provoace confuzie“.


Presedinte exclus din partid


Atacul lui Vadim Tudor l-a mirat pe Ciontu, care s-a declarat surprins de „evolutiile bizare si neprincipiale care au avut loc in PPRM in ultimele zile“.


Ramas fara replica, Ciontu a tinut doar sa precizeze ca in urma cu doua luni „a primit un mandat ferm din partea membrilor de partid pentru inscrierea PPRM pe o orbita populara si europeana si trecerea partidului in rindul formatiunilor acceptate de clasa politica, comunitatea internationala si societatea civila“.


Cea mai grea lovitura a primit-o insa luni cind a fost exclus din partid. Anuntul a fost facut printr-un comunicat, semnat de Corneliu Vadim Tudor, in calitate de presedinte fondator al PPRM si de vicepresedinte al Senatului, si contrasemnat de Gheorghe Funar, liderul senatorilor partidului, Lucian Bolcas, liderul deputatilor, Mitzura Arghezi, presedinta organizatiei de femei, si de Lia Olguta Vasilescu, presedinta Organizatiei de Tineret. O lista impresionanta de semnaturi, dar nici o precizare despre autoritatea acestora de a-l demite chiar pe presedintele formatiunii sau despre prevederea din statut care ar permite acest lucru.


Vadim Tudor nu se opreste aici si-l ataca, de data aceasta extrem de violent, pe Ciontu: „Este culmea ridicolului ca un electrician pensionar si analfabet, pe nume Cornel Ciontu, de 63 de ani, care nu stie nici o limba straina si a fost activist PCR la Sectorul 5, personaj mediocru pe care l-am instalat, provizoriu, in locul meu, fiindca nu gasisem altul mai prost printre cei care imi duceau servieta, sa pretinda ca el va baga PPRM in Europa!“.


In replica, Ciontu declara ca „scrisoarea semnata de domnul Corneliu Vadim Tudor, in care se arata ca presedintele partidului este… exclus din propriul partid reprezinta un moment de ratacire statutara si umor involuntar“ si ca „asistam la un puseu nervos al lui Corneliu VadimTudor, care s-a trezit crezind ca PPRM este proprietatea lui“.


„Strict juridic, Vadim este presedinte“


Ieri, insa, lupta a atins un moment de maxima tensiune, debutul fiind dat de acuzatiile reciproce de ocupare a sediului central al partidului. Ciontu a declarat ca sediul, unde se afla si biroul sau parlamentar, a fost blocat la dispozitia lui Vadim Tudor si ca au fost confiscate telefoanele mobile ale functionarilor. La rindul sau, Lucian Bolcas a spus ca usile au fost incuiate inca de luni seara, dar la dispozitia lui Ciontu. El spune ca, in aceste conditii, membrii ai organizatiilor PPRM au venit sa-si manifeste ingrijorarea, stringindu-se la sediul central pentru a-si exprima solidaritatea fata de presedintele Vadim Tudor si ingrijorarea fata de intentia „deja materializata a gruparii de pucisti de a sechestra sediul“.


Tot ieri, gruparea pro-Vadim a convocat, cu doua zile mai devreme, un Birou Permanent care a propus excluderea celor doi, propunere care va fi analizata simbata de Consiliul National. Lucru de care Olguta Vasilescu este extrem de sigura. Cit despre prezenta lui Ciontu la Consiliu, aceasta a spus „Sa incerce!“ si a precizat ca acesta nu mai are calitatea de membru de partid.


Tot deputata peremista a fost cea care a lansat o noua teza absurda, aceea ca, juridic vorbind, Vadim Tudor este inca presedintele partidului si ca acesta se numeste tot PRM. „Deocamdata, Ciontu nu este presedintele partidului, atita timp cit hotaririle luate la Plenara Consiliului National sint de abia la Curtea de Apel. Deci, daca o luam strict juridic, Vadim Tudor este presedintele partidului, iar partidul se numeste PRM. Practic, sintem ca si inainte“, a apreciat deputatul PPRM.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS