10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimaria asteapta cistigatorul licitatiei pentru construirea canalizarii

Primaria asteapta cistigatorul licitatiei pentru construirea canalizarii

Zeci de gospodarii au fost din nou afectate de ploi


Ploile din week-end-ul trecut au afectat zeci de gospodarii din Craiova, situate pe strazile care nu au canalizare. Viceprimarul Gheorghe Nedelescu a declarat ca angajatii primariei au lucrat nonstop, pentru a scoate apa din curtile oamenilor. Cele mai afectate zone au fost cartierele Brestei si Catargiu. „Avem patru vidanje si le folosim la maximum. Problema este ca masinile sint foarte vechi si nu cred ca o sa le mai putem folosi mult timp. Am primit mereu sesizari la telefonul cetateanului – 984 – despre zonele in care apa a intrat in curtile oamenilor. Poate am fi terminat mai repede, dar noaptea a plouat abundent, munca noastra fiind incetinita. Sase echipaje au lucrat permanent, pentru a rezolva cit mai repede problemele celor afectati de ploi“, a mentionat Nedelescu.


In prezent, reprezentantii municipalitatii asteapta un raspuns de la Bruxelles, pentru a afla numele firmei care a cistigat licitatia pentru lucrarile de introducere a canalizarii in zonele Catargiu si Brestei. Banii pentru demararea lucrarilor vor fi furnizati prin programul ISPA, care a fost initiat inca din anul 1999. Pentru strada Brestei a fost aprobata canalizarea doar pentru apa menajera, in timp ce in Catargiu locuitorii vor beneficia de canalizare si pentru apa pluviala.


Daca ploile vor continua, conducerea municipalitatii s-a gindit sa ceara ajutorul pompierilor. Cu utilajele pe care le au, acestia pot scoate numai apa din locuinte, curtile afectate raminind in responsabilitatea primariei. Vinovati de situatia creata sint, dupa cum a precizat vicele Nedelescu, craiovenii care dupa 1990 au cumparat terenuri in zona, unde erau construite canalizari, si le-au acoperit cu pamint, ridicind case peste ele. „Cei care sint in aceasta situatie au recunoscut ca au gresit, insa nu se mai poate face nimic. Pe ei ii afecteaza cel mai mult lipsa canalizarii. Azi (luni – n.r.) vom termina de tras apa din gospodariile de pe strada Fermierului, unde la numerele 12, 14 si 18 s-au inregistrat situatii deosebite. Urmeaza strada Romanitelor, de unde am primit mai multe sesizari“, a continuat Gheorghe Nedelescu.


Craiovenii afectati de ploi, obligati sa astepte interventia angajatilor primariei


Locuitorii de pe strada Romanitelor asteptau ieri-dimineata lucratorii de la Regia de Apa, pentru a-i scapa de necazuri. Oamenii se plingeau ca la fiecare ploaie gospodariile lor sint inundate, fiind obligati sa depoziteze lucrurile pe mese sau sifoniere.


„Stam de 40 de ani aici, dar de zece ani traim in conditii care nu sint demne de un oras civilizat. Am avut parchet, dar, daca mereu intra apa in camere, l-am scos, pentru ca oricum incepuse sa putrezeasca. Ne-au tot promis ca o sa ne ajute, dar in fiecare an ne-au aminat. Am incercat sa aducem pamint ca sa nivelam partea de curte aflata in panta, dar nu a mers. Nici cu galetile nu putem scoate apa, pentru ca nu avem unde sa o aruncam. Pe strada se circula greu, pentru ca este neasfaltata“, a povestit Maria Merisan.


Tot in urma ploilor de la sfirsitul saptaminii trecute, s-au surpat bucati de asfalt in cartierul Craiovita Noua si pe strada Sfintii Apostoli. Echipajele primariei au efectuat reparatiile necesare, punind piatra cubica, urmind ca in zilele urmatoare sa fie turnat asfaltul. Din cauza strazilor neasfaltate, Calea Severinului a fost afectata de viitura, depunindu-se o cantitate mare de nisip.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS