3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCeferistii se pregatesc de greva generala

Ceferistii se pregatesc de greva generala

Sindicatele din Caile Ferate au ajuns la un consens in ceea ce priveste declansarea grevei generale. Potrivit conducerii Uniunii Teritoriale a Sindicatelor Miscare-Comercial din cadrul Regionalei CFR Craiova, feroviarii vor intrerupe lucrul in perioada 8-15 iunie, in intervalul orar 7.00-15.00, cu asigurarea a doua treimi din activitate fata de o treime, cit prevede legislatia in vigoare.


„Chiar si in aceste conditii, cred ca dupa primele doua zile de greva transportul pe calea ferata va fi paralizat. De consecintele acestui fapt sint responsabili guvernantii, care se fac in continuare ca nu aud doleantele noastre. Nu avem nici un semnal in prezent din partea lor. In ceea ce ne priveste, revendicarile au ramas aceleasi. Dorim cele 20 de tichete de masa promise si marirea salariului cu 10,7%. Nu am cerut acesti bani de la bugetul de stat, ci din profiturile realizate de companiile CFR la care sintem angajati“, a declarat Gheorghe Fratica.


Liderul de sindicat a mai spus ca data-limita pina la care anagajatorul este asteptat sa dea un raspuns favorabil la revendicarile ceferistilor este 7 iunie, ora 24.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS