13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSolomon si Nedelescu i-au facut dosar penal lui Mititelu

Solomon si Nedelescu i-au facut dosar penal lui Mititelu

• Cei doi spun ca au fost amenintati cu moartea de afaceristul craiovean • Ei au depus ieri o plingere penala, solicitind trimiterea in judecata a lui Adrian Mititelu pentru savirsirea infractiunilor de ultraj, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice


Primarul Antonie Solomon si viceprimarul Gheorghe Nedelescu au depus ieri, la Parchetul de pe linga Judecatoria Craiova, o plingere penala impotriva controversatului om de afaceri craiovean Adrian Mititelu. Cei doi spun ca au fost amenintati cu moartea de Mititelu la inceputul acestei saptamini, pentru ca primaria a refuzat sa-i elibereze pe loc unui nepot al afaceristului un certificat de nomenclatura stradala, pentru 44 de hectare de pamint, situat linga Balta Craiovitei.


Reclamantii relateaza ca luni, in jurul orei 10.30, doua persoane care si-au declinat calitatea de reprezentanti ai lui Mititelu au depus la primarie o cerere de eliberare a unui certificat de nomenclatura stradala pe numele Gigel Prioteasa. Functionarii primariei le-au explicat acestora ca procedura legala de eliberare a unui astfel de certificat consta in depunerea la registratura institutiei a intregului dosar cu actele necesare, dupa care trebuia luat avizul serviciului juridic. Obligatia primariei era ca in termen de 30 de zile sa elibereze certificatul sau sa dea un rapuns solicitantului.


Noua martori la incidente


In cursul aceleiasi zile, in jurul orei 13.30, la primarie a aparut si Mititelu, insotit de nepotul Prioteasa, moment in care s-a declansat scandalul. „Adrian Mititelu s-a dedat la manifestari greu de imaginat, tulburind grav activitatea unei institutii de interes public major. Cel numit mai sus a proferat injurii si amenintari la adresa primarului, viceprimarului si a functionarilor publici ai primariei: «Va omor», «Va pun o bomba cu ceas aici, in primarie», «Va bag la puscarie». In continuare, numitul Adrian Mititelu s-a deplasat la Biroul Juridic, mentinind registrul de injuraturi si fata de dl. Octavian Mateescu, jurist in cadrul serviciului juridic: «Cine esti, ma, tu?», «Va bag in puscarie, ba», «Ii bag in puscarie si pe Solomon, si pe Nedelescu», «Stiu eu ca ai dat bani ca sa ajungi in primarie», «Esti un incompetent», etc.“, se relateaza in plingerea penala depusa pe numele lui Mititelu. Viceprimarul Nedelescu mai spune ca ulterior ar fi primit un telefon de la afaceristul craiovean, care a continuat sa-l ameninte cu moartea si cu declansarea unei campanii denigratoare prin intermediul ziarului sau, Editie Speciala.


In incheiere, Solomon si Nedelescu solicita Parchetului inceperea urmaririi penale si trimiterea in judecata a lui Mititelu, pentru savirsirea infractiunilor de ultraj, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, cerind audierea a noua martori la incidente, in majoritate functionari ai primariei. Avocatul celor doi este Doru Viorel Ursu, fost ministru de interne.


Daca va fi gasit vinovat in acest caz, Adrian Mititelu risca pina la patru ani de puscarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU