18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPietele din Craiova vor fi inchise pentru doua zile

Pietele din Craiova vor fi inchise pentru doua zile

Administratia Pietelor si Tirgurilor (APT) Craiova va initia in aceasta vara un program de curatenie in pietele din oras. Conducerea institutiei doreste sa inchida pentru doua zile citeva piete, pentru igienizare. In acest proiect sint incluse in prima etapa Piata Centrala, piata Craiovita si cea din Valea Rosie, campania urmind sa fie demarata la inceputul lunii iunie.


„Vara, activitatea este greoaie din lipsa sistemelor de ventilatie. Din cauza temperaturilor mari, produsele trebuie vindute repede, iar, de multe ori, atmosfera este sufocanta. Acesta este motivul pentru care am decis sa spalam spatiile comerciale, pentru a se improspata aerul. Programul se va desfasura in perioada iunie – septembrie. In acest mod, vom asigura o ambianta placuta atit pentru comercianti, cit si pentru cumparatori“, a mentionat Gheorghe Calinoiu, directorul APT Craiova.


Curatenia in piete va fi asigurata de Serviciul Public de Salubritate, iar, daca acestia nu se vor tine de treaba, conducerea APT ar putea organiza licitatie pentru incheierea unui contract cu alta societate. Fiecare comerciant va avea obligatia de a face curatenie in spatiul in care isi desfasoara activitatea, dupa terminarea programului, in caz contrar fiind sanctionat de reprezentantii administratiei. Desi in bugetul APT este prevazuta o anumita suma pentru investitii in climatizare, nu exista proiecte pentru punerea in practica. Din acest motiv, Gheorghe Calinoiu a declarat ca asteapta firmele interesate sa ofere solutii tehnice referitoare la sistemul de ventilare a halelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS