8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNedelescu nu se mai intelege cu Odolbasa

Nedelescu nu se mai intelege cu Odolbasa

La cererea organizatiei municipale Craiova a Partidului Popular România Mare (PPRM), o comisie de control verifica activitatea de partid din Dolj a acestei formatiuni politice.


Din comisie fac parte, printre altii, doi deputati si secretarul general al PPRM, Petre Rosca.


Finalizarea controlului la organizatia municipala a dat startul campaniei pentru alegerile care vor avea loc in luna septembrie la PPRM Dolj. Miercuri seara, Gheorghe Nedelescu si-a depus mandatul de presedinte al PPRM Craiova. Motivul oficial al gestului facut de Nedelescu este reprosul comisiei trimise de la Bucuresti ca nu ar exista o colaborare eficienta intre organizatia municipala si cea judeteana a PPRM, condusa de Victor Odolbasa. „Comisia a apreciat ca sintem cea mai buna organizatie municipala, insa a spus ca se constata o lipsa de colaborare intre organizatia municipala si cea judeteana. Am zis ca e mai bine sa ma dau eu la o parte, pentru binele partidului. Am zis sa cedeze cel mai mic. Le-am demonstrat si demonstrez si acum ca pe mine nu ma tin scaunele. Eu, pe unde am fost, am avut secretara si masina, nu sint ca altii, sa tin de functie doar pentru asta“, a declarat Nedelescu. Depunerea mandatului nu inseamna, dupa cum au explicat membrii PPRM, o demisie (care este un act de vointa unilateral). Nedelescu poate reveni in functie daca ii cere conducerea centrala a partidului. Dupa consumarea episodului „depunerii mandatului“, filiala PPRM Craiova a organizat o conferinta de presa la care Nedelescu nu a participat. Conducerea organizatiei si-a exprimat „solidaritatea“ fata de presedintele Nedelescu, cerindu-i „insistent“ acestuia sa revina asupra deciziei. Totodata, membrii Biroului Executiv al PPRM Craiova au cerut conducerii centrale a partidului „sa intervina si sa ia toate masurile necesare“ pentru ca Nedelescu sa revina in functie.


Liderii PPRM Craiova ameninta cu „depunerea mandatelor“ daca Nedelescu nu se intoarce


La ora conferintei de presa, verificarile comisiei de la Bucuresti erau in plina desfasurare la organizatia judeteana condusa de Victor Odolbasa. „Daca este sa indepartam pe cineva, atunci sa indepartam uscaturile, miinile moarte care timp de patru ani au tinut acest partid in loc printr-un management politic defectuos si prin incalcarile flagrante ale statutului partidului, in frunte cu cu presedintele Biroului Executiv Judetean“, a afirmat, in conferinta de presa, Constantin Baduca, vicepresedinte al PPRM Craiova. Voalat, liderii organizatiei municipale sugereaza comisiei indepartarea lui Victor Odolbasa din functia de presedinte al PPRM Dolj. Acestia ameninta si ei cu „depunerea mandatelor“ daca nu se va ajunge la un compromis. „In cazul in care situatia creata nu se va solutiona in interesul general al partidului, membrii Biroului Executiv si presedintii organizatiilor de baza din municipiul Craiova, in semn de solidaritate cu domnul presedinte Gheorghe Nedelescu, isi vor depune mandatele, raminind simpli membri de partid“, a completat vicepresedintele Constantin Baduca. La rindul sau, presedintele PPRM Dolj, Victor Odolbasa, a declarat: „E problema lor daca vor sa-si depuna mandatele! Eu nu cunosc nici un membru al Biroului Executiv Judetean care sa poata fi catalogat drept mina moarta sau uscatura. Din punctul meu de vedere, problemele de partid se rezolva la partid. Nu in presa“. Ramine de vazut care vor fi consecintele rezultatelor finale ale controlului la PPRM Dolj. Si pe care dintre cei doi ii va sustine conducerea centrala la alegerile din toamna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS