20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProtest preventiv, inainte de pronuntarea unei hotariri judecatoresti

Protest preventiv, inainte de pronuntarea unei hotariri judecatoresti

Un craiovean a venit impreuna cu copiii si nepotii in fata Curtii de Apel Craiova, pentru a protesta impotriva „coruptiei din justitie“, cu „dedicatie speciala“ pentru Stefan Ciontu, presedintele acestei instante.


Un batrin, impreuna cu copiii si nepotii, s-a „mutat“, de marti dimineata, pe scarile de la intrarea Curtii de Apel Craiova, protestind impotriva justitiei care, spune el, l-a lasat fara casa.


Ion Balteanu, de 75 de ani, sustine ca a fost dat afara din casa lui in 1989 si de atunci nu a reusit sa-si gaseasca o locuinta stabila. „In 1989, cu putine luni inainte de revolutie, ne-a fost demolata casa din strada Amaradiei si ni s-a repartizat un apartament in cartierul George Enescu si, pe strada Alexandru Macedonski, o locuinta pentru fiul meu. Nu ne-am mutat insa in apartamentul din George Enescu, pentru ca am facut schimb de locuinta cu cineva care statea intr-o casa aflata in curtea Restaurantului Craiova, pe strada Eugeniu Carada. Nu am apucat sa stam prea mult in aceasta casa, pentru ca a fost cistigata la proces de fostul proprietar. Ni s-a dat o camera la un camin in strada Motru. Intre timp, si fiul meu a fost dat afara din casa de pe strada Macedonski, care, la fel, fusese revendicata si cistigata de proprietar“. Balteanu sustine ca pe 2 februarie au primit decizia de evacuare din imobilul de pe strada Alexandru Macedonski, iar acum se judeca cu fostul vecin din strada Amaradiei, care „vrea sa puna mina pe terenul pe care a avut casa familia mea“.


„Nu plec de aici pina cind nu mi se face dreptate“


Balteanu a „dedicat“ asa-numita greva presedintelui Curtii de Apel Craiova, magistratul Stefan Ciontu, care a facut parte din completul care a judecat cauza pe 12 mai. Batrinul sustine ca judecatorul Ciontu n-ar fi tocmai obiectiv in judecarea procesului, din cauza faptului ca, in 1996, alt proces judecat de Stefan Ciontu a fost pierdut de Balteanu. S-a dovedit insa ca protestatarul nici macar nu il cunostea pe presedintele Curtii de Apel Craiova, care a coborit personal din birou si a discutat cu el, pentru a afla ce i se reproseaza. Pe de alta parte, Ion Balteanu nu a depus nici o cerere de recuzare a magistratului Ciontu in procesul pe care il are acum la Curtea de Apel Craiova. Actiunea de protest le-a lasat judecatorilor de la Curtea de Apel Craiova impresia unei incercari de a li se „forta mina“, deoarece are loc chiar in preziua pronuntarii instantei in procesul in care este parte Balteanu. „Interesant este ca instanta urmeaza sa se pronunte chiar miine (astazi – n.r.) in procesul civil in care este parte cel care protesteaza“, a mentionat magistratul Aurel Ilie, purtatorul de cuvint al Curtii de Apel Craiova. Ion Balteanu a declarat ca nu are de gind sa renunte la actiunea sa de protest pina cind nu va avea cistig de cauza in proces: „Nu plec de aici pina cind nu mi se face dreptate“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS