6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDirectorul Casei de Pensii Dolj, Marin Fortan, schimbat din functie

Directorul Casei de Pensii Dolj, Marin Fortan, schimbat din functie

In locul sau a fost numita Ileana Ciutan, fosta sefa a Serviciului stabiliri pensii din cadrul institutiei


Incepind de ieri, Marin Fortan nu mai este director general al Casei de Pensii Dolj. In locul sau a fost numita Ileana Ciutan, care a ocupat pina ieri functia de sefa a Serviciului stabiliri pensii din cadrul institutiei. Din cite se pare, Fortan este cel care si-a anuntat dorinta de a renunta la functia de director general al Casei de Pensii, fiind convins ca nu este agreat din cauza ca a fost sustinut de PSD. „Mi se pare corect sa-si puna oamenii lor, pentru ca sint la putere. Cit timp am fost director aici, nu i-am impus nici unui salariat sa intre in PSD. Eu n-am avut niciodata carnet de membru al PSD, dar am fost sprijinit de acest partid. Si Ileana a fost sustinuta de PSD“, a declarat Marin Fortan. La rindul sau, Ileana Ciutan considera ca a ajuns in fruntea institutiei pe criteriul competentei, si nu pentru ca a fost sustinuta de PNL, partid in care s-a inscris anul trecut, dupa ce a abandonat PSD. „Mi-am depus candidatura pentru acest post si ma consider indreptatita sa-l ocup. Am doua facultati, ISE si Dreptul, iar in prezent fac un master la Institutul National de Administratie. Am fost membra PSD, dar m-am retras din acest partid in iulie 2004, cind m-am inscris in PNL. Dar am fost membru pasiv, nu activ, pentru ca nu am avut timp sa fac politica“, a precizat aceasta. Ileana Ciutan va indeplini functia de director general interimar, pina la organizarea concursului pe post, a carui data va fi stabilita de Casa Nationala de Pensii. Din cite se pare, ea a fost sprijinita pentru ocuparea aceastei functii de factiunea din PNL Dolj fidela subprefectului Ion Groza, in defavoarea presedintelui de filiala, Horatiu Buzatu, care ar fi dorit alt om pe post.


„Nu cunosc persoana“, a afirmat presedintele PNL Dolj


Diferendele dintre gruparile din PNL Dolj pe marginea numirii directorilor serviciilor deconcentrate din judet continua. Inca o data, grupul adunat in jurul subprefectului Ion Groza are putere de decizie inaintea presedintelui de filiala, Horatiu Buzatu, care pare sa aiba tot mai putini sustinatori. Buzatu sustinea ieri ca nu a auzit de Ileana Ciutan. „Nu stiu cine este persoana. Am verificat si nu figureaza in baza de date a PNL. Groza sustine ca ea a fost primita in PNL cind era el presedinte (la municipiu – n.r.). Poate ca exista o cerere semnata de Groza, dar de la asta si pina la a fi membra PNL mai este mult. La partid s-a discutat despre sefia Casei de Pensii si Biroul Permanent Judetean (BPJ) a aprobat in unanimitate alta persoana, Daniel Baciu, din cadrul institutiei“, a spus Buzatu.


La rindul sau, Ion Groza a declarat: „Pentru mine, nu conteaza daca o persoana este sau nu membra de partid, conteaza sa fie competenta. Exista o hotarire a BPJ, ulterioara celei in care a fost votat Daniel Baciu, in care a fost aprobata si Ileana Ciutan. In ceea ce priveste problema daca Ileana Ciutan este sau nu membra PNL, e posibil ca ea sa existe. S-au intimplat niste chestii ciudate pe la noi pe la partid, in sensul ca au mai disparut adeziuni ale unor persoane. Eu stiu clar ca ea si-a dat demisia din PSD“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS