7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSuperoferta: cosciuge cu doua locuri si plata in rate

Superoferta: cosciuge cu doua locuri si plata in rate

Telenovelele latino-americane, in care au fost prezentate de nenumarate ori inmormintari, i-au inspirat pe producatorii si comerciantii craioveni, care au decis „relansarea“ afacerilor in vederea alinierii serviciilor oferite la standarde internationale. Producatorii de materiale funerare si antreprenorii de pompe funebre considera ca piata craioveana este primitiva in ceea ce priveste serviciile oferite clientilor. Propunerile lansate de ei sint variate si novatoare, dar oarecum ciudate pentru piata româneasca. Ei sugereaza angajarea unor cosmeticieni, pentru „machiarea“ persoanelor decedate, comandarea unor sicrie cu doua locuri, dar si tronuri pentru animalele de companie. Chiar si sistemul de rate pentru cumpararea celor necesare pentru inmormintare este prevazut in ideile novatoare ale comerciantilor, dar cu specificatia ca ratele sa fie platite in avans de viitorul defunct…


Cinci producatori si comercianti de materiale funerare si antreprenori de pompe funebre din Craiova s-au decis sa isi uneasca fortele pentru infiintarea „Asociatiei Producatorilor de Materiale Funerare si Antreprenorilor de Pompe Funebre“ (APF). Membrii fondatori sint hotariti sa alinieze serviciile funerare românesti la standarde europene si occidentale. „Sintem producatori de sicrie, cruci, luminari si dorim ca si populatia noastra sa se alinieze cerintelor Uniunii Europene. Vrem sa ridicam stafeta craiovenilor in vederea achizitionarii de produse si servicii de calitate. Dorim eliminarea concurentei neloiale, deoarece exista foarte multi asa-zisi comercianti care ne pirateaza. Vrem chiar sa pregatim oameni, pe care sa ii calificam si care sa realizeze activitatile necesare unei inmormintari. Cred ca toata lumea a vazut telenovele in care sint aratate funeralii din America Latina si au observat diferentele fata de inmormintarile din România “, a spus Ioan Ciocea, presedintele APF.


Se „poarta“ cosciugele cu doua locuri, din lemn masiv


Conform reprezentantilor APF, sicriul este o opera de arta si nu poate fi facut din materiale alese la intimplare. Oferta pentru un astfel de sicriu este din ce in ce mai diversa, comerciantii craioveni dorind chiar lansarea pe piata a unor cosciuge speciale, cu doua locuri. Dar, cum nu conteaza doar produsele si materialele achizitionate pentru un astfel de eveniment nefericit, membrii asociatiei se gindesc insa si la persoana decedata, care nu poate avea un aspect dizgratios. „In Occident, persoanele decedate sint aranjate cu grija, pentru a nu arata inspaimintator, ci, dimpotriva, bine. Exista chiar cosmeticieni specializati in machiarea persoanelor decedate, care fardeaza, aranjeaza parul si chiar manichiura. In Craiova, si in general in România, cortegiul funerar merge pe jos kilometri intregi, iar decedatul este tinut descoperit in bataia soarelui sau ploii. Nu este normal asa ceva. Capacul trebuie inchis, iar oamenii care conduc pe ultimul drum decedatul trebuie sa mearga in masini inchiriate de la firmele de profil. Vrem sa determinam oamenii sa se adapteze rapid… Cosciugele pleaca de la preturi mici, accesibile tuturor, dar am avut si clienti care au comandat tronuri ale caror preturi depaseau 40 de milioane de lei. Dar sint cosciuge din lemn masiv, mari, in care pot incapea de voie doua persoane“, a continuat presedintele APF. Dupa spusele membrilor asociatiei, craiovenii s-au dovedit extrem de dornici sa oficieze funeralii religioase chiar si pentru animalele de companie trecute in nefiinta.


Vinzari in rate, dar cu banii dati inainte de viitorul defunct!


Extrem de deschisi si novatori, fondatorii APF sint hotariti sa primeasca, in rindul lor, ca asociati, patroni de restaurante, cantine si chiar organizatori de pomeni. Vor chiar oferte din partea proprietarilor de capele, pentru inchiriere. Pina in septembrie, cei cinci membri spera sa adune in rindul lor inca 100 de oameni cel putin. „Daca vom reusi sa fim cel putin 100 de membri, vom organiza in septembrie un tirg de profil in Craiova, asa cum n-a mai fost in România! In toata tara exista cel putin 1.000 de agenti economici cu peste 20.000 de salariati in domeniu“.


Si, pentru ca ofertele lor sa fie la indemina si buzunarul tuturor, cei cinci membri sint hotariti sa dezvolte sistemul de rate privind achizitionarea materialelor funerare. Eu, personal, la firma mea, am adoptat mai demult sistemul platii in rate. Dorim sa dezvoltam si sa promovam acest tip de comert. Spre deosebire de sistemul de rate obisnuit, in acest caz banii se platesc in avans, in maximum zece transe. Pensionarii, care au de obicei venituri modeste, vin de multe ori si isi cumpara in rate tot ceea ce au nevoie pentru inmormintare“, a mai spus Ioan Ciocea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS