17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalBoxerul Tanasie, in boxa acuzatilor

Boxerul Tanasie, in boxa acuzatilor

• Fostul campion mondial de box la juniori din 1998, Sorin Tanasie, si vecinul sau de cartier, Florin Miulescu, au fost trimisi in judecata sub acuzatia de ultraj • Pentru ca au agresat politisti in exercitiul functiunii, ei risca pina la zece ani de puscarie


Procurorii craioveni se dovedesc necrutatori cind este vorba despre savirsirea unor infractiuni de ultraj, mai ales daca faptele sint savirsite impotriva unor politisti aflati in exercitiul functiunii. Saptamina trecuta, Parchetul de pe linga Judecatoria Craiova a dispus trimiterea in judecata, in dosare diferite, a doua persoane care i-au jignit si lovit pe politisti. Cei doi risca pina la zece ani de inchisoare pentru faptele lor.


Boxerul Tanasie, in boxa acuzatilor


Primul dintre cei trimisi in judecata de procurori este craioveanul Sorin Eugen Tanasie, de 25 de ani. Tanasie este fostul campion mondial de box la juniori din 1998, in prezent legitimat boxer profesionist la clubul Box Team Austria.


Sorin Eugen Tanasie, aflat in stare de ebrietate, a provocat, pe 20 martie 2005, in jurul orei 20.00, un scandal in barul La cabana, din cartierul Craiovita Noua. Tanasie a avut o altercatie cu Eugen Teau si a rupt doua scaune din dotarea barului. Chemati de angajatii localului, agentii de politie Jane Gavrila si Ion Nedelcu, de la Sectia 5 Politie Craiova, au sosit citeva minute mai tirziu la fata locului pentru a aplana conflictul. De fata cu oamenii legii, boxerul l-a lovit din nou pe Eugen Teau, moment in care agentul Gavrila a incercat sa intervina. A primit si el un pumn in figura, apoi a fost imbrincit si injurat de acelasi Tanasie, care a fugit din bar, fiind insa prins de organele de politie in zona blocurilor ANL din Craiovita Noua. Audiat de anchetatori, boxerul Tanasie a declarat ca nu isi aminteste daca l-a lovit pe politist, pentru ca era beat in acel moment, dar nu exclude sa-l fi lovit pe agent. Faptul ca si-a cerut scuze in fata agentului Gavrila ar putea sa fie considerat de instanta o circumstanta atenuanta.


Nervosul Miulescu


Al doilea caz de ultraj s-a petrecut tot in cartierul Craiovita Noua, avindu-l de aceasta data protagonist pe Florin Miulescu, de 31 de ani. Locuind in blocul 48 B, Miulescu era cunoscut vecinilor prin desele scandaluri pe care le provoca. In mod repetat sparsese geamurile de pe casa scarilor, distrusese cutiile postale ale vecinilor, ba chiar aruncase cu diverse obiecte pe geam in masinile parcate in fata blocului. Pentru aceste motive, scandalagiul a fost amendat de mai multe ori de organele de politie.


Pe 11 aprilie 2005, in jurul orei 18.00, Miulescu, beat fiind, a inceput sa dea cu o bita de base-ball in portile metalice prin care se face accesul in bloc. Cind vecinii au incercat sa-l potoleasca, Miulescu a scos cutitul si i-a amenintat, a inceput sa-i injure, apoi s-a luat cu cutitul dupa citiva copii care se jucau in fata blocului. Vecinilor le-a fost frica sa intervina, stiind cu cine au de-a face (Florin Miulescu era la fel de violent ca tatal sau, care si-a ucis sotia, aruncind-o de la etajul al treilea, de pe balcon, apoi si-a violat fiica), asa ca au chemat politia. Nu dupa mult timp si-a facut aparitia o patrula de politie, formata din agentii de ordine publica Ionel Dinale Oita si Dan Cojocaru.


Cind i-a vazut pe politisti, Miulescu a inceput sa-i injure si sa-i ameninte. Oamenii legii au incercat sa-l convinga sa arunce bita de base-ball si cutitul, insa scandalagiul i-a atacat. A incercat sa dea cu cutitul in agentul Oita, dar acesta s-a aparat cu mapa din dotare. Miulescu a ridicat din nou cutitul sa loveasca, moment in care Oita i-a aruncat mapa in cap, iar Cojocaru s-a aruncat asupra atacatorului. A doua lovitura de cutit s-a oprit in tocul pistolului agentului Oita, pe care Miulescu l-a lovit cu palma peste fata, inainte de a fi imobilizat. Condus la sediul Sectiei 5 Politia Craiova, Florin Miulescu a declarat ca nu isi aminteste ce a facut pentru ca era beat. Retinut pentru 24 de ore, Florin Miulescu a fost arestat a doua zi, in baza unui mandat emis de Judecatoria Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS