14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMilitarii români au fost cu gindul la eroul Narcis Sonei

Militarii români au fost cu gindul la eroul Narcis Sonei

Militarii români aflati in misiune la mii de kilometri de casa in Afganistan si Irak au intimpinat cu crestineasca bucurie sarbatorile pascale.


In Afganistan, militarii galateni din Batalionul 300 Infanterie „Sfintul Andrei“, impreuna cu camarazii americani si angajatii civili rusi si egipteni din baza, au participat la slujba religioasa oficiata in biserica de lemn din tabara si au luat lumina Invierii Mintuitorului.


Cu o ora inainte de miezul noptii, seful Statului Major al Fortelor Terestre, general-locotenent dr. Sorin Ioan, a dezvelit, in baza militara de la Kandahar un monument dedicat memoriei militarilor români cazuti la datorie in Afganistan. Pe placa funerara se afla inscrise numele sublocotenentilor post-mortem Anton Samuila, Silviu Fogarasi si Narcis Sonei. Ceremonia militara si religioasa s-a incheiat cu pastrarea unui moment de reculegere pentru cei trei eroi.


De Paste nu au lipsit traditionalele bucate românesti, ouale rosii, pasca, cozonacul si friptura de miel primite din tara. Prinzul a fost completat cu mamaliguta si sarmalutele preparate de militarii români.


Incepind de ieri, Batalionul 300 Infanterie a reluat indeplinirea tuturor misiunilor care ii revin prin mandatul incredintat.


In Irak, la slujba religioasa savirsita in biserica româneasca din Camp Mittica in Noaptea de Inviere au fost prezenti, alaturi de militarii Batalionului 2 Infanterie „Calugareni“, cei ai Companiei de Politie Militara si ofiterii de stat major din comandamentul Brigazii italiene, delegatia militara condusa de generalul de brigada Visarion Neagoe, loctiitorul comandantului Comandamentului 2 Operational Intrunit, generalul de brigada Pietro Constantino, comandantul Brigazii italiene „Folgore“, ofiteri americani si italieni.


Militarii Detasamentului de Geniu din Ad Diwaniyah s-au adunat in noaptea sfânta in capela construita de ei, unindu-se in rugaciune in jurul plutonierul major Moise Pompiliu, care, inainte de a se inscrie la Scoala de subofiteri, a absolvit un seminar teologic.


Militarii români din Irak, infanteristi, politisti militari si genisti – au tinut, inainte de masa traditionala cu miel si oua rosii, un moment de reculegere in memoria sublocotenentului post-mortem Narcis Sonei.


Desi aflati departe de casa, militarii nostri au dorit sa fie aproape de semenii lor din zonele afectate de inundatii, care si-au vazut pierduta agoniseala de o viata, stringind o suma de bani pe care o vor trimite pentru a fi depusa in contul deschis in vederea ajutorarii sinistratilor din judetul Timis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII