17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCopilul, tata si bunica au casapit un consatean

Copilul, tata si bunica au casapit un consatean

Un conflict intre doua familii din comuna doljeana Tuglui s-a incheiat simbata seara intr-o balta de singe. Problemele au aparut de cinci sau sase ani, in momentul in care Octavian Deca s-a mutat linga familia Vrajitoru. Nimeni nu stie exact de la ce a pornit vrajba intre cele doua familii, insa conflictele, care la inceput se limitau la vorbe, au devenit cu timpul mai frecvente si mai violente. S-a ajuns si la judecata, insa plimbarile prin salile de tribunal nu au facut altceva decit sa le atite ura.


Simbata seara, Florea Vrajitoru se intorcea cu caii de la pascut, cind a trecut prin fata curtii lui Octavian Deca. Acesta l-a vazut si a iesit la poarta. „M-am intors la un moment dat si l-am vazut venind cu furca. «Cit o sa te mai suport eu pe tine?», mi-a zis si s-a repezit cu furca la mine. M-am ferit si am reusit sa prind furca. El a zbicit si m-a lovit cu capul. Atunci s-a dus inapoi in curte si s-a intors cu un topor cu care m-a lovit peste mina“, a povestit Florea Vrajitoru.


Intre timp, a aparut si mama lui Florea, Maria Vrajitoru, care a incercat sa-i dea o mina de ajutor fiului ei, insa a fost repede redusa la tacere cu toporul. Lovita in cap, batrina si-a pierdut cunostinta. Fiul lui Florea, Daniel Vrajitoru, de 13 ani, care asistase la cele intimplate, a sarit la rindul sau sa-si ajute tatal. Baiatul a pus mina pe furca de care fusese deposedat Deca si i-a infipt-o acestuia in spate. „Copilul meu l-a vazut pe Deca cum se repede cu toporul la mine si a vrut sa ma salveze. A luat furca si i-a dat in spate“, a adaugat Florea Vrajitoru.


In urma loviturii primite, Octavian Deca a murit citeva minute mai tirziu in masina care il transporta la spital. Florea Vrajitoru si mama acestuia sint acum internati in Spitalul de Urgenta Craiova, barbatul cu trei degete de la mina dreapta taiate, iar batrina, cu o plaga craniana. Ofiteri ai Politiei Judiciare, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj, au inceput investigatiile, pentru a stabili conditiile in care s-a desfasurat incidentul, urmind sa dispuna masurile legale corespunzatoare. Cadavrul lui Octavian Deca a fost depus la morga Spitalului Municipal „Filantropia“ din Craiova, in vederea efectuarii autopsiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS