12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAmbulanta SMURD si-a dat duhul in Saptamina Patimilor

Ambulanta SMURD si-a dat duhul in Saptamina Patimilor

Reprezentantii Serviciului Judetean de Ambulanta Dolj considera ca autosanitara era oricum depasita atit tehnic, cit si din punctul de vedere al dotarilor


Cu o zi inainte de Sfintele Sarbatori de Paste, singura autosanitara a Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) a refuzat sa mai functioneze. Problemele de natura tehnica provocate de suprasolicitare au aparut de mai multa vreme, insa la sfirsitul saptaminii trecute motorul s-a calat, masina fiind trasa pe dreapta pentru reparatii. Potrivit reprezentantilor SMURD, autosanitara care deserveste cazurile de maxima urgenta din judet nu va fi disponibila in urmatoarele doua-trei zile. „Este pentru moment in reparatii. Sper sa fie gata in maximum doua-trei zile, tinind cont ca este singura masina care deserveste cazurile grave din Craiova si judetul Dolj“, a declarat dr. Florin Croitoru, medic specialist medicina de urgenta in cadrul SMURD.


In replica, reprezentantii Serviciului Judetean de Ambulanta (SJA) Dolj au declarat ca autosanitarele proprii sint mult mai performante din punct de vedere tehnic si al dotarilor decit ambulanta SMURD, putind acoperi fara probleme toate urgentele. „Nu a fost o problema pentru noi sa acoperim cazurile de urgenta. Avem trei echipaje de urgenta maxima sau cod rosu, cum ii spunem noi, cu medic, asistent, ambulantier si brancardier, care au studii de specialitate. Pentru situatii deosebite, oricind putem suplimenta activitatea cu alte doua echipaje. Masinile sint moderne si au toata aparatura medicala necesara pentru a asigura un serviciu medical performant. Din punctul de vedere al dotarilor, putem spune chiar ca stam mai bine decit SMURD“, a declarat dr. Cristian Stefanescu, medic specialist medicina de urgenta in cadrul SJA Dolj, iritat de faptul ca opinia publica minimalizeaza meritele angajatilor de la Salvare. Dr. Stefanescu a mentionat ca inca de pe 28 aprilie conducerea SJA anuntase dispecerele ca autosanitara SMURD nu mai este disponibila decit pentru cazurile de maxima urgenta din Craiova, de judet raminind sa se ocupe echipajele de ambulanta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS