13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Reactii politice

Mihai Tanasescu: „Au fost promovati lideri cu rezultate bune in perioada de guvernare“


Noul vicepresedinte al PSD, Mihai Tanasescu, spune ca schimbarea echipei de conducere era un lucru asteptat si ca multi membri si-l doreau: „Este, in primul rind, o provocare pentru noua echipa. Cei alesi trebuie ca, incepind de acum, sa-si consolideze pozitia de lider. In acelasi timp, Ion Iliescu trebuie sa fie in spatele noii conduceri pentru a o indruma, avind in vedere vasta sa experienta politica“. Tanasescu a subliniat si ca partidul sau trebuie sa dea un nou mesaj electoratului. „Nu am uitat ca 50% din electorat ne-a votat anul trecut. Sintem responsabili in fata acestor oameni. Trebuie sa fim mai aproape de ei, mai ales ca nemultumirea fata de guvernarea actuala este mare“, considera liderul PSD.


„Sint convins ca rezultatul votului membrilor PSD a fost influentat decisiv de performantele bunei guvernari din perioada 2001 – 2004. In fapt, se vede clar ca in structurile de conducere au fost promovati lideri care au avut rezultate bune in acea perioada“, a mai spus Tanasescu.


Emil Boc: „Inceputul sfirsitului sau sfirsitul inceputului“


Presedintele interimar al PD, Emil Boc, a declarat ca evolutiile de la Congresul PSD pot insemna inceputul sfirsitului sau sfirsitul inceputului pentru PSD. „Inceputul sfirsitului, in sensul ca Mircea Geoana a cistigat batalia cu conservatorismul si mentalitatile comuniste la nivel de virf, sau sfirsitul inceputului, in conditiile in care PSD nu se va reforma in teritoriu si chiar la nivelul unor structuri din conducerea centrala, dominate in continuare de conservatorism si patronate de lideri cu suspiciuni masive de coruptie“, a afirmat Emil Boc. El l-a felicitat pe Mircea Geoana si i-a urat succes in noua sa calitate, exprimindu-si convingerea ca existenta unui partid de opozitie puternic va determina imbunatatirea calitatii actului de guvernare. Liderul democratilor a mentionat ca PD a facut in 2001 ceea ce PSD a facut in 2005, „cu diferenta ca Traian Basescu a venit cu o intreaga echipa de tineri politicieni, ceea ce i-a asigurat victoria in alegerile urmatoare“.


Melescanu: „Un semnal pentru schimbarea de generatii“


Vicepresedintele PNL Teodor Melescanu crede ca alegerea lui Mircea Geoana in fruntea PSD este un lucru foarte bun, „un semnal pentru schimbarea de generatii“. Daca la PSD aceste schimbari vor continua va fi bine si pentru România, a declarat Melescanu, fost membru PDSR, care a parasit acest partid in 1997, impreuna cu alti 13 deputati si senatori, si a format ulterior o noua formatiune politica – ApR, ce a fuzionat apoi cu PNL.


„Ramine sa vedem in ce masura aceasta schimbare va fi singulara sau va fi urmata de alegerea unei echipe la PSD care sa vina cu un program reformator in sensul schimbarii in bine a societatii românesti“, a afirmat vicepresedintele PNL.


La rindul sau, presedintele de onoare al liberalilor, Mircea Ionescu Quintus, a declarat ca decizia Congresului PSD reprezinta vointa electoratului acestei formatiuni politice, care a dorit o schimbare si o intinerire. Mircea Ionescu Quintus a subliniat ca, din propria experienta, a rezultat ca „un om politic stie cind vine momentul sa se retraga“.


Ciontu nu crede in schimbarea PSD


Presedintele Partidului Popular România Mare (PPRM), Corneliu Ciontu, a spus ca schimbarea conducerii PSD nu poate fi asimilata cu schimbarea partidului. „Pina la schimbarea partidului, in concordanta cu cerintele etapei in care ne aflam, mai este cale lunga“, a spus Corneliu Ciontu. Recunoscind importanta PSD in istoria postdecembrista a României, Corneliu Ciontu a afirmat ca ramine ca istoria sa aprecieze proportia lucrurilor pozitive si negative realizate de social-democrati. In privinta relatiei dintre PSD si PPRM, Corneliu Ciontu a sustinut ca isi doreste ca social-democratii sa nu mai repete „greselile trecutului“, si anume falsa etichetare de partid extremist atribuita PPRM. „PSD si PPRM sint doua partide de opozitie care trebuie sa actioneze unitar. Viata va obliga PSD sa colaboreze mai bine cu noi“, a mai spus Corneliu Ciontu.


Marko Bela: „Schimbare fundamentala in PSD“


Presedintele Uniunii Democrate Maghiare din România, Marko Bela, a spus ca instalarea lui Mircea Geoana la sefia social-democratilor reprezinta o schimbare fundamentala in PSD, care, in opinia sa, are acum sansa de a deveni o formatiune politica social-democrata la nivel european. Marko Bela a admis, in context, ca iesirea fostului lider Ion Iliescu din structurile de conducere ale PSD reprezinta un aspect pozitiv.


Taranistii spun ca momentul Ion Iliescu este depasit


Partidul Popular Crestin Democrat (PPCD) saluta alegerea lui Mircea Geoana in functia de presedinte al PSD, considerind ca prin aceasta alegere PSD recunoaste faptul ca „momentul Ion Iliescu“ este unul depasit, se arata intr-un comunicat al partidului. „Trecerea lui Ion Iliescu in planul al doilea al scenei politice reprezinta cu siguranta un avantaj pentru România. Nu putem sa uitam ca acest personaj, atit de prezent in viata politica autohtona atit inainte de 1989, cit mai ales dupa 1989, in loc sa indrepte România spre democratie si normalitate a mentinut-o intr-o stare de incertitudine, de saracie, de mizerie politica si morala“, sustine PPCD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS